Consumul de must are numeroase beneficii pentru sănătate. În ce cantități trebuie consumat și care sunt beneficiile ne spune nutriționistul
Embed:
Consumul de must are numeroase beneficii pentru sănătate. În ce cantități trebuie consumat și care sunt beneficiile ne spune nutriționistul

Consumul de must din struguri roșii, proaspeți storși are beneficii numeroase pentru sănătate. Potrivit medicilor, acesta conține antioxidanți, vitamine și minerale care dau un surplus de energie organismului, contribuie la sănătatea vaselor sangvine și stimularea sistemului nervos. Totuși, consumată în cantități exagerate licoarea poate dăuna.

Medicii nutriționiști spun că mustul este bogat în resveratrol, un antioxidant foarte puternic.


"Resveratrol, regele antioxidanților, cel mai puternic antioxidant care este se conține în coajă și sâmburi. Luptă cu radicalii liberi, distruge celulele canceroase. Până la jumătate de litru pe zi și în prima parte a zilei, deoarece conține foarte multe glucide, carbohidrați, mai ales sub formă de fructoză și numai ficatul o poate prelucra.


Medicul chirurg generalist, Eugeniu Condrațchi, care este și unul dintre realizatorii emisiunii "Doctorii" de la PRIME, spune că mustul este contraindicat persoanelor care suferă de diabet, obezitate, boli gastrointestinale sau insuficiență pancreatică și hepatică.


"Într-un litru de suc proaspăt de struguri roșii se conține până la 280 de miligrame de zahăr ceea ce pentru categoria enumerată de persoane este destul de critic. Foarte dozat trebuie să ne comportăm și față de mustul natural."


Mustul din struguri albi are și el numeroase beneficii pentru sănătate, însă conține mai puțini antioxidanți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.