Contrabandă pe cale aeriană. Un avion, care ar fi transportat țigări, a fost descoperit într-un câmp din raionul Edineț
Embed:
Contrabandă pe cale aeriană. Un avion, care ar fi transportat țigări, a fost descoperit într-un câmp din raionul Edineț

Un avion care ar fi transportat țigări de contrabandă a fost descoperit într-un câmp din satul Hlinaia Mică, raionul Edineț.
Aeronava a fost identificată în urma unei operațiuni comune dintre forțele de ordine din țara noastră și cele din Ucraina, după ce a parvenit o informație operativă privind survolarea ilegală a spațiului aerian al Republicii Moldova.
Aeronava de model AN 2 a decolat de pe teritoriul Ucrainei și urma să ajungă în România. Patru persoane au fost reținute.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, aparatul de zbor a fost observat prima dată în jurul orei 2 noaptea, la o înălțime de circa 100 de metri, lângă satul Chetriș din raionul Fălești, în timp ce traversa frontiera cu România.
După o oră, avionul a fost depistat când se întorcea în Republica Moldova, în apropierea localității Drujineni din raionul Fălești. Despre aceasta au fost informați reprezentanții autorităților române.

Contactat de postul nostru de televiziune, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a precizat că, deocamdată, instituția nu oferă detalii în acest caz, pentru a nu prejudicia ancheta.

Totodată, administratorul întreprinderii de stat pentru Utilizarea Spațiului Aerian "Moldatsa", Veaceslav Frunze, ne-a declarat că zborul aeronavei nu a fost autorizat.

""Moldatsa" nu a cunoscut despre acest zbor. Am verificat la nivel operațional, aceasta aeronava nu a fost inclusă în plan, asta înseamnă că nu a avut nicio autorizație de zbor, acest zbor nu a fost detectat de sistema de navigație aeriană."

Operațiunea a fost organizată în comun cu Serviciul de Grăniceri de Stat din Ucraina.


"Datorită acțiunilor comune ale ofițerilor, au fost identificate o aeronavă, un automobil și trei persoane, dintre care doi sunt cetățeni ai Ucrainei și unul al Belarusului. Acești oameni sunt suspectați de contrabandă cu țigări din Moldova în România. Potrivit legislației, bărbații riscă pedeapsă cu închisoare."


Potrivit portalului nordnews.md, care îl citează pe șeful adjunct al Poliției de Frontieră, în schemă ar fi implicat un contrabandist din nordul țării. Polițiștii de frontieră l-au urmărit până în orașul Cupcini unde i-au pierdut urma.
Poliția de Frontieră va comunica miercuri mai multe detalii despre acest caz, în cadrul unei conferințe de presă.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.