COVID-19 a îngenunchiat România! La morga unui spital din București sacii cu cadavre stau pe coridoare
Embed:
COVID-19 a îngenunchiat România! La morga unui spital din București sacii cu cadavre stau pe coridoare

COVID-19 a îngenunchiat România. Doar în ultimele 24 de ore, în țara vecină, au fost raportate aproape 19.000 de cazuri noi de coronavirus. Autoritățile susțin că este cel mai mare număr de infectări zilnice de la începutul pandemiei.  Un record negativ a fost înregistrat și în ceea ce privește decesele cauzate de  COVID-19. Autoritățile au raportat un număr de 574 de morți.

Morga spitalului Universitar din București este arhiplină, iar corpurile celor decedați nu mai au loc în frigidere. În mediu, în acest spital mor zilnic în jur de 45 de pacienți, majoritatea bolnavi de COVID-19. Zilnic, în această instituție medicală sunt internați în jur de 800 de bolnavi, dintre care jumătate fiind testați pozitiv la noul coronavirus.

"Toate spitalele din București au această situație. Am o curiozitate până unde vom ajunge? Pentru că pandemia este un dezastru, este ca și cutremurul, ca și inundațiile, ca și incendiul. Este un dezastru!

Pandemia face ravagii și în Ucraina. Doar în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate în jur de 15.600 de cazuri de COVID-19, iar 538 de oameni au murit. Este cel mai mare bilanț de decese înregistrat în țara vecină de la începutul pandemiei. Printre cei testați pozitiv la noul coronavirus sunt și aproximativ 1300 de copii. Ministerul Sănătății de la Kiev susține că situația este atât de gravă deoarece o mare parte din populație refuză vaccinarea.

Și în Rusia, a fost înregistrat un nou record de decese zilnice din cauza COVID-19. Autoritățile de la Moscova au raportat 1015 morți pentru ziua de marți. Totodată, peste 33 de mii de oameni s-au infectat cu noul coronavirus. Pentru a motiva locuitorii capitalei ruse să se vaccineze, autoritățile au anunțat o tombolă în cadrul căreia sunt oferite zece apartamente. La extragere pot participa cei care s-au imunizat între 18 octombrie și 21 noiembrie. Între timp, Letonia, una dintre țările cu cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, intră în carantină timp de patru săptămâni. Mai exact, lockdown-ul va fi instituit joi și va continua până pe 15 noiembrie.
În această perioadă, vor fi închise magazinele, restaurantele, școlile și sălile de spectacole și vor fi disponibile doar serviciile de strictă necesitate. Ministerul Sănătății de la Riga a declarat că decizia a fost luată întrucât țara se află pe primul loc în lume după numărul de infectări. Doar în ultima săptămână, bilanțul îmbolnăvirilor a crescut cu 49 de procente. Situația este gravă și în Lituania,unde rata de infectare este de aproape 900 de cazuri la zece mii de locuitori.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.