Creștinii ortodocși din întreaga lume au intrat în săptămâna luminată. Ce semnificație are aceasta
Embed:
Creștinii ortodocși din întreaga lume au intrat în săptămâna luminată. Ce semnificație are aceasta

Ieri, pentru creștinii din întreaga lume a început săptămâna luminată, aceasta fiind simbolul Învierii lui Iisus Hristos. După o perioadă de post de șapte săptămâni, pentru enoriași este începutul unei perioade de sărbătoare. Astăzi, slujbele la toate bisericile din țară s-au oficiat cu ușile altarului larg deschise, ceea ce simbolizează ușa deschisă de la mormântul Mântuitorului.

Oamenii care au mers la Catedrala Nașterea Domnului din Capitală spun că săptămâna luminată are o semnificație deosebită.

"O zi importantă, Hristos a înviat pentru noi toți ca să ne curețe de păcatele pe care le-am făcut pe parcursul vieții noastre."

"Într-adevăr o bucurie pentru noi, Hristos a murit pe cruce pentru noi. Dorim ca să fie liniște, pace."

"Săptămâna asta toată e luminată pentru toți creștinii. Să fim credincioși în suflet și cu bunătate să fim în fața Domnului."

" În suflet este lumină, căldură, bucurie. În ciuda la pandemie, la tot, mă simt bine."

În această săptămână, creștinii respectă o serie de tradiții.

"În fiecare dimineață creștinii încearcă să păstreze cel puțin pe parcursul acestei săptămâni câte o părticică din acele daruri care le-au adus în noaptea Învierii, din păscuță, din cozonac, din acele sfințenii primite în noaptea învierii și gustă pe nemâncate. Este obiceiul ca creștinii cel puțin în primele zile ale săptămânii luminate să meargă unul pe la altul în ospețe."

De asemenea, oamenii fac acte de binefacere pentru a răspândi bucuria învierii lui Hristos. În zilele de sărbătoare, preoții îi îndeamnă pe credincioși să fie cumpătați.

"Consecințele și nefaste ale acestei perioade pascale când practic oamenii au zile libere, elevii au vacanță și de multe ori patimile noastre nu se opresc. Venim către toată lumea cu mic cu mare să nu facă abuzuri la zilele de sărbători. Și mâncarea să fie cu măsură și băutura să fie cu bun simț, viața noastră să dobândească această măsură a cumpătării. "

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.