Creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Paștele
Embed:
Creștinii ortodocși și catolici sărbătoresc Paștele

Creștinii ortodocși și cei catolici din toată lumea sărbătoresc astăzi Paștele. Cu lumânări aprinse și cu speranță în suflet, oamenii au mers la biserică noaptea trecută, pentru a primi cu bucurie vestea Învierii Domnului. Mii de enoriași s-au înghesuit pentru a asista la slujba oficiată la Ierusalim, de patriarhul Teofil al treilea.

Enoriașii au participat la slujba oficiată în Biserica Sfântului Mormânt, acolo unde Iisus a fost crucificat, îngropat și unde a înviat.

La catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Liturghia pascală a fost oficiată de Patriarhul Kiril. Președintele Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev și primarul Moscovei, Serghei Sobianin au fost prezenți la slujbă.

La Kiev, serviciul divin a fost oficiat de patriarhul Filaret.
Președintele Petro Poroșenko și soția sa au mers după lumină sfântă la catedrala Sfântul Vladimir.

Președintele român, Klaus Iohannis, a plecat la Sibiu în ajunul Paștelui, unde a participat la slujba de Înviere de la Biserica romano-catolică din Piața Mare. El a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor.

"Vă doresc tuturor sărbători fericite. Fie ca sărbătorile pascale să vă aducă bucurii, liniște și pace sufletească", a spus președintele României, Klaus Iohannis.

Odată cu biserica ortodoxă, și cea catolică sărbătorește Paștele. Conflictele armate, terorismul, sclavia modernă, abuzurile asupra femeilor și copiilor, sărăcia, bolile severe și problema migranților au fost invocate de Papa Francisc în mesajul transmis credincioșilor la Liturghia de Paște oficiată în Piața San Pietro.

"Ei simt durerile sărăciei, exploatării și ale traficului uman. Vedem asta pe fețele celor care sunt primiți cu repulsie pentru că ei sunt imigranți, fără țară, casă și familie", a afirmat Suveranul Pontif, Papa Francisc.

În întreaga lume sunt aproximativ 260 de milioane de creștini ortodocși și peste 1,2 miliarde de catolici.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.