Atac sângeros. Proprietarul unui magazin de piese auto din Stăuceni a ucis un om și a rănit alți doi
Embed:
Atac sângeros. Proprietarul unui magazin de piese auto din Stăuceni a ucis un om și a rănit alți doi

Un bărbat a murit, iar alți doi au ajuns la spital după ce au fost împușcați de proprietarul unui magazin de piese auto din Stăuceni, municipiul Chișinău. Bărbatul a fost nevoit să folosească arma deținută legal după ce 13 persoane au intrat în magazin și au agresat angajații cu scopul de a sustrage bunuri. 

Potrivit procurorului municipiului Chișinău, Igor Popa, aproximativ 13 persoane au pătruns în magazinul de piese auto din Stăuceni. Ei erau violenți, au deteriorat mai multe bunuri și au atacat cei șase angajați care se aflau în interior.

Astfel, proprietarul magazinului în vârstă de 37 de ani a fost nevoit să folosească arma din dotare pe care o deținea legal. Bărbatul a tras șapte focuri de armă în direcția agresorilor. Una dintre persoane a decedat, iar alți doi au fost răniți. Restul atacatorilor au fugit de la fața locului cu cele patru automobile cu care veniseră.

Potrivit poliției, bărbatul care a decedat a mai fost condamnat anterior de zece ori, iar recent a fost eliberat din închisoare unde își ispășea pedeapsa pentru comercializarea substanțelor narcotice și furt.

Alte două persoane rănite se află la Spitalul de Urgență. Incidentul de la magazinul auto a fost surprins de camerele de supraveghere, iar oamenii legii analizează acum imaginile. Poliția a identificat deocamdată patru agresori.

Toți au comis anumite infracțiuni în trecut. Deocamdată nu se cunoaște din ce cauză a avut loc atacul, dar oamenii legii susțin că nu este vorba despre o reglare de conturi.

Rudele bărbatului împușcat spun că nu-și pot explica cele întâmplate. Victima urma să meargă la muncă în străinătate. 

Oamenii care se aflau în momentul conflictului prin apropiere spun că  nu au văzut cum s-a produs incidentul.

Stăpânul, directorul acestei întreprinderi s-a baricadat la etajul doi. Persoana respectivă a aplicat arma și a efectuat în jur de șapte împușcături în direcția persoanelor care atacau. Avem identificate patru persoane din grupul acesta de 13 oameni , care atacat. Proprietarul a întreprins toate măsurile pentru a se apăra", a spus procurorul, Igor Popa.

Potrivit procurorilor, atât bărbatul decedat, cât și cei doi răniți, au antecedente penale.

"Victima, persona decedată demult se află în vizorul organelor de drept. Are peste mai mult de zece condamnări anterior. Se află în căutare. Nu demult câteva luni în urmă a fost eliberat din locul de detenție. La fel una din persoane care s-a adresat în instituția medicală cu plaga prin arma de foc are mai multe antecedente penale. La fel se fala în vizorul organelor de drept. Toate persoanele sunt caracterizate negativ", a afirmat procurorul, Corneliu Bratunov.

Bărbații internați la Spitalul de Urgență sunt în afara pericolului.

"Plaga prin arma de foc. S-a efectuat intervenția de extragere a glontelui din femurul la un pacient. Al doilea a fost împușcat în regiunea lombară. El încă nu a ieșit din sala de operație. Bărbați vârsta tânără, medie", a declarat medicul, Igor Curov.

Oamenii legii continuă investigațiile.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.