Crimă odioasă în raionul Orhei. Doi frați au murit după ce au fost bătuți cu bestialitate de doi tineri
Embed:
Crimă odioasă în raionul Orhei. Doi frați au murit după ce au fost bătuți cu bestialitate de doi tineri

Crimă odioasă în raionul Orhei. Doi frați au murit la scurt timp după ce au fost bătuți cu bestialitate de doi tineri. Tragedia s-a produs noaptea trecută în satul Bolohan, raionul Orhei.  Potrivit poliției, casa în care au fost găsiți frații a fost incendiată, iar bărbații au fost scoși din locuință de către pompieri în stare de inconștiență. Oamenii legii au identificat doi suspecți, care și-au recunoscut vina. Unul dintre aceștia este minor.


"Când am venit am văzut poliția la poartă. Veranda pârlită - ei nu. Nu știu, ce vom face dar pe laiță nu o să îi lăsăm. Alții nu are cine, numai cât eu sunt mai mare. Nu are suflet întrânsu care a făcut."


Sunt declarațiile verișoarei victimelor, care nu și-a putut stăpâni lacrimile și a venit în plină noapte la locul tragediei. Ana Golub ne-a spus că cei doi bărbați erau de o cumsecădenie rară. Aceștia locuiau de unii singuri. Cel mai mare a fost căsătorit, iar cel mai mic, ar fi avut un grad de dizabilitate. Femeia ne-a povestit că a văzut cum focul a mistuit o parte din casă.


Salvatorii au fost alertați de vecini.

"Pompierii din Orhei au primit informația precum că în satul Bolohan, Orhei într-o casă ieșea fum și că în interior posibil sunt persoane. La fața locului s-au deplasat imediat pompierii au stabilit că casa este cuprinsă de fum, iar într-o odaie ard bunurile materiale. La ora 4.48 de minute pompierii au localizat incendiul".Cei doi frați de 52 și, respectiv, 58 de ani au fost duși de urgență în stare de inconștiență la Spitalul Raional Orhei. Medicii au luptat pentru viața acestora, însă nu i-au putut salva.

"În urma examinărilor s-a constat cauza preventivă a decesului - agresiune, traumă cranio-cerebrală închisă, contuzie cerebrală gravă, plăgi multiple în regiunea corpului. Al doilea pacient s-a stabilit comă cerebrală, traumatism cranio - cerebral închis, contuzie cerebrală gravă, plăgi."


Crima odioasă a speriat sătenii.


"I-au ucis pe doi la dânșii în casă. N-am auzit, eu aici trăiesc aproape. E jale mare."


"Deja o să vină în casă și o să ucidă pentru zece lei. Cum să nu îți fie frică. De treabă erau. Unul era bolnav."


Polițiștii au deschis dosar penal pentru omor intenționat. Deocamdată, oamenii legii nu ne-au putut spune de ce tineriii au recurs la un asemenea gest.

"Au fost stabilite două persoane suspecte. Aceștia s-au dovedit a fi doi bărbați, care au fost reținuți pentru 72 și respectiv 24 de ore. Tinerii și-au recunoscut integral vina în cadrul audierilor."

Dacă va fi găsit vinovat, tânărul în vârstă de 20 de ani, riscă detenție pe viață. În privința minorului, această pedeapsă nu poate fi aplicată, astfel, instanța în funcție de circumstanțe va decide soarta acestuia.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.