Cruzime fără margini! Trei adolescenți din Capitală au omorât în bătaie un om al străzii
Embed:
Cruzime fără margini! Trei adolescenți din Capitală au omorât în bătaie un om al străzii

Caz șocant în Capitală. Trei adolescenți de 14 și 15 ani ar fi snopit în bătaie doi oameni ai străzii, unul dintre care a decedat în scurt timp. Celălalt s-a ales cu traumatisme ușoare. Incidentul s-a produs luni noaptea, iar suspecții au fost reținuți a doua zi. Astăzi, magistrații judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a decis că cei trei bănuiți își vor petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul numărul 13. Unul dintre ei își recunoaște vina, iar ceilalți doi nu colaborează cu ancheta.

"Iată ce înseamnă când furi de la copii, bratan."

Aceste imagini au fost filmate chiar de presupușii făptași. În ele se vede cum cei doi oameni ai străzii sunt loviți fără millă cu pumnii și picioarele.

"Ai să mai furi? Ai să mai furi bratan?"

Bărbatul care a decedat are 35 de ani, iar cadavrul acestuia a fost găsit pe o platformă de depozitare a gunoiului de locatarii unui bloc de pe strada Ștefan Cel Mare. Aceștia au anunțat imediat poliția, iar în scurt timp, cei trei suspecți au fost reținuți.
Doi adolescenți sunt originari din Capitală, iar unul este din Cahul și stătea la un Centru de Plasament din Chișinău. Acesta fugise de acolo luna trecută și era căutat de polițiști.
Cazul a ajuns în gestiunea Procuraturii Chișinău, iar pe numele tinerilor a fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat. La ședința de judecată bănuiții s-au prezentat împreună cu părinții, întrucât nu au atins încă majoratul.

"Nu, nu știam, unde se afla. Eu nu eram acasă, când l-am sunat el a zis că el vrea să rămână la prietenul lui. Știu că el cu acest băiat se joacă în fiecare seară, știu că prietenesc bine. Eu l-am sunat și la ora 19:00, 20:00 și la ora 21:00 și i-am zis, Dragoș vino acasă. El era liniștit."

"Cunoșteați unde se afla feciorul atunci seara?
- Da, cunosc.
- Când a venit acasă nu era murdar de sânge?"

Minorii urmează să-și petreacă următoarele 30 de zile în arest preventiv la Penitenciarul numărul 13. Potrivit procurorului de caz, adolescenții spun că unul dintre oamenii străzii ar fi comis anterior un furt.

"Din spusele învinuiților, un conflict între ei nu a existat. A fost o presupusă sustragere din partea persoanei decedate care a avut loc cu mult timp în urmă. Ăsta a fost un motiv invocat de învinuiți."

Oamenii care locuiesc în preajmă spun că tinerii erau văzuți des prin această regiune.

"Minorii se jucau des pe aici.
- Aveau un comportament agresiv?
- Mmmmm, așa....nici nu știu cum să spun. Nu erau băieți răi. În orice caz de cuvânt ascultau, dar mai întorceau și cuvântul.
- Consumau și băuturi alcoolice?
- Erau printrei ei și care ...aici des strângeau mucuri de țigară. "

"Asta e dezastru, e clar. Îmi pare că cineva trebuia să intervină. Totul începe de acasă."

"Nimănui nu-i place când cineva omoară pe altcineva. Cu atât mai mult că e vorba de copii. Și când îți imaginezi că ei sunt agresivi. "

Potrivit psihologilor, astfel de situații tragice au la bază anumite necesități ale tinerilor sau pornesc de la nevoia lor de a se afirma.

"Delicvența vorbește despre impulsivitate, care se caracterizează de fapt prin reacții spontane, incontrolabile, adică fără analizarea consecințelor. Nivelul redus al stăpânirii de sine se referă la incapacitatea persoanei de a-și inhiba impulsurile. Având o voință slabă și incapacitatea de a se controla impulsurile un om poate să ajungă la această teroare. Copii care comit anumite crime reprezintă un produs social."

Pentru astfel de infracțiuni grave legea prevede închisoare de până la 20 de ani. Celălalt om al străzii s-a ales cu leziuni ușoare și se simte bine.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.