Cum a reușit un cetățean italian să dezvolte cea mai mare pepinieră din Moldova
Embed:
Cum a reușit un cetățean italian să dezvolte cea mai mare pepinieră din Moldova

Acum 30 de ani a venit din orășelul său natal Pistoia, Italia într-o suburbie a orașului Bălți. A rămas impresionat de sol pe care îl consideră aurul moldovenilor și a decis să râmână în țara noastră. De-a lungul anilor a dezvoltat cea mai mare pepinieră din Moldova, iar în timpul liber Roberto este preocupat de design peisagistic, îndeletnicire ce i-a adus faima după ce a amenajat renumita vilă a miliardarului rus Roman Abramovici.

Roberto Menici a aflat despre țara noastră acum 30 de ani, când exporta sol special pentru grădinărit. Apoi a decis să se stabilească aici, reușind să facă cea mai mare pepinieră din Moldova.

Peste 90 la sută dintre plantele crescute în pepiniera italianului merg la export. De exemplu, în  2014 brazii albaștri și arborii de tei și castani din pepiniera lui Roberto au fost plantați în orășelul olimpic din Soci, unde s-au desfășurat atunci Jocurile olimpice.

Arborii și arbuștii crescuți în această pepinieră ajung și în grădinile celor mai renumite vile și parcuri din Italia, Iraq, Rusia, Belarus și chiar Africa. 

În timpul liber Roberto este preocupat de design peisagistic. Acum 4 ani el a amenajat grădina  miliardarului rus Roman Abramovici.

Roberto muncește cot la cot cu soția sa moldoveancă Svetlana și cu alți peste 20 de angajați.

Pepiniera italianului se întinde pe 160 de hectare. Aici sunt cultivate peste 1.200 de plante.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.