Curțile de bloc și străzile din Orhei, reparate înainte de termenul stabilit. Localnicii spun că arterele sunt de nerecunoscut
Embed:
Curțile de bloc și străzile din Orhei, reparate înainte de termenul stabilit. Localnicii spun că arterele sunt de nerecunoscut

Primăria Orhei anunță că lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor și a curților de bloc din municipiu se desfășoară mai repede decât a fost preconizat.
Iar aceasta a permis darea în exploatare a lucrărilor de asfaltare a stradelei Unirii, care face legătura între sectoarele Bucuria și Centru, dar și reabilitarea curții comune pentru blocuri de pe strada Șoimarilor.


Curtea de bloc de pe strada Șoimarilor este de nerecunoscut, spun localnicii. Aici au fost asfaltate drumurile și trotuarele, au fost instalate bănci și au fost amenajate nu doar locuri de parcare, dar și spații verzi.

"Până acum, pe trotuare erau parcate mașini. Dar acum doar copii și adulții trec pe aici. Este minunat! "

"Aici era un perete care se prăbușea, acum a fost renovat frumos. Blocul este foarte frumos, am schimbat ferestrele, ușile. Drumul a fost asfaltat. Avem teren de joacă. Totul este minunat!"

E sărbătoare și pe stradela Unirii, unde s-au încheiat lucrările de asfaltare. Localnicii spun că, până acum, drumul era plină de gropi, iar la fiecare ploaie devenea impracticabil.

" A fost simplu, fară asfalt, a fost drum de țară. Când ploua nu puteai merge, trebuia să încalți ceva. Acum e minunat. "

" Noi puneam toți și aduceam câte o mașină de pietriș și înșiram. Așa nu a fost drum vreo 65 de ani. Nu a fost așa ceva. "

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, ales din partea Partidului "ȘOR", spune că proiectele de dezvoltare a urbei sunt implementate, fără întrerupere, începând cu anul 2015.


" Toate proiectele care sunt începute au o finalitate și stradela Unirii este un exemplu în acest sens. Pe această porțiune s-a mers cu asfalt bituminos, aici nu mai sunt pante, ca în partea de la deal, unde am mers cu beton armat. "

Anul trecut, autoritățile locale au renovat capital toate arterele principale din oraș, iar acum se desfășoară lucrări de modernizare pe străzile secundare. De asemenea, în Orhei au fost reparate peste 50 de curți de bloc.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.