Decizia CNESP: Toți cetățenii trebuie să dețină actul de identitate când ies din casă
Decizia CNESP: Toți cetățenii trebuie să dețină actul de identitate când ies din casă
Decizia CNESP: Toți cetățenii trebuie să dețină actul de identitate când ies din casă

Nimeni nu mai iese din casă fără buletin de identitate. Este decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Astfel, toți cetățenii, cu excepția copiilor, trebuie să dețină un act de identitate oriunde s-ar afla, în spații publice închise sau deschise, în parcuri sau transport public. CNESP a mai luat și alte decizii noi, care se referă la elevi și studenți.

Elevii care se infectează cu noul coronavirus pot ieși din carantină după 7 zile de la vindecare, dacă testul arată negativ. Iar copiii aflați în autoizolare pentru 14 zile, pot reveni la lecții după o săptămână de carantină, în condițiile unui test negativ.
Ministerul Sănătății a anunțat noile măsuri, precizând că testarea copiilor este gratuită. Totodată s-a decis că lecțiile practice la Universitatea de Medicină se vor desfășura cu prezența fizică, iar cele teoretice - online.

"USMF este un promotor activ al vaccinării și a reușit să obțină o rată de imunizare printre studenți de peste 95 de procente. Iar în rândul cadrelor didactice, rata este de peste 97 la sută. Pe lângă asta, USMF este o instituție care contribuie substanțial în lupta cu COVID în perioada pandemică. "

Ministerul Educației raportează peste 11 mii de elevi aflați în carantină. Potrivit CNESP, elevii se prezintă la școală indiferent de gravitatea situației epidemiologice, iar studenții învață online.
Regulamentul prevede amenzi pentru încălcarea normelor epidemiologice. În cazul primei abateri amenda variază între 2 mii și 5 mii de lei, iar pentru încălcare repetată o persoană fizică riscă să plătească între 15 mii și 25 de mii de lei. Amenzile pentru persoanele juridice variază între 10 mii și 75 de mii de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.