Decizia magistraților. Pincevschi, Gamrețchi și Ivașcenco, în arest preventiv
Embed:
Decizia magistraților. Pincevschi, Gamrețchi și Ivașcenco, în arest preventiv

Milionarul Alexandru Pincevschi și șeful Direcției Transport a Capitalei, Igor Gamrețchi, acuzați în dosarul parcărilor cu plată din oraș, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, astăzi, de Judecătoria Chișinău. Totodată, viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, cercetat în același dosar, a fost plasat în arest la domiciliu, la solicitarea procurorilor. Ei au precizat că funcționarul colaborează cu anchetatorii.

Milionarul Alexandru Pincevschi este învinuit că ar fi proprietarul din umbră al firmelor care au participat la licitația trucată, privind amenajarea parcărilor cu plată din Capitală, inclusiv al companiei austriece care a câștigat dreptul de a încasa banii pentru parcări. Omul de afaceri neagă, însă, acest lucru.

În acest dosar au mai fost arestați pentru 30 de zile administratorii a trei companii, dar și șeful Direcției Transport a Capitalei, Igor Gamrețchi, și fostul consilier municipal Ghenadie Ivașcenco. Ei sunt acuzați de abuz în serviciu și trucarea licitației, privind gestionarea parcărilor cu plată, dar nu-și recunosc vina.

Singurul care s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu este viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, întrucât colaborează cu anchetatorii. Funcționarul pledează, însă, în continuare, nevinovat.

"A fost înaintat demers, de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu. Dat fiind faptul că la moment, Nistor Grozavu colaborează cu organele de urmărire penală, a făcut declarații, iar declarațiile acestuia în coraport cu materialele cauzei penale confirmă schema organizată, și care sunt beneficiarii schemei organizate", a declarat procurorul anticorupție, Dumitru Robu.

"Noi declarații am făcut de la bun început. Vina nu și-a recunoscut-o nicicacum. Este proces verbal de bănuială, este proces verbal de înaintare a învinuirii,dar noi nu recunoaștem vina absolut", a precizat avocatul lui Nistor Grozavu, Iurie Mărgineanu.

Pe lângă cei șapte arestați, în dosarul parcărilor cu plată mai figurează alți patru suspecți, care sunt cercetați în libertate. Printre ei se numără și șeful "Căii Ferate", Iurie Topală.
 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.