Declarația PRIME TV și PUBLIKA TV privind acuzațiile lansate de către deputatul Slusari
Declarația PRIME TV și PUBLIKA TV privind acuzațiile lansate de către deputatul Slusari
Declarația PRIME TV și PUBLIKA TV privind acuzațiile lansate de către deputatul Slusari

Declarația PUBLIKA TV și PRIME TV privind acuzațiile lansate de către deputatul Slusari.

DECLARAȚIE

Referitor la acuzațiile lansate în presă de către deputatul ACUM, Alexandru Slusari, potrivit cărora "posturile de televiziune PRIME și PUBLIKA ar fi fost finanțate cu bani din furtul miliardului", facem următoarele precizări:

  1. Posturile de televiziune PRIME și PUBLIKA sunt deținute și operate de către compania "General Media Group CORP SRL". Posturile noastre de televiziune nu au nici o legătură, directă sau indirectă, cu nici una dintre companiile vehiculate de către deputatul Alexandru Slusari.
  2. Toate operațiunile companiei noastre sunt transparente, realizate doar cu respectarea legilor și normelor în vigoare, iar aceste lucruri pot fi verificate și dovedite oricând de către orice autoritate de control a statului.
  3. Considerăm că și aceste acțiuni de asociere a posturilor noastre de televiziune cu informații, de orice fel, privind utilizarea banilor din furtul miliardului, fac parte din campania de dezinformare, manipulare și propagare de știri false, realizată de către politicieni ai puterii sau politicieni cu probleme penale, dar și de către instituții ale statului cu scopul direct de a-i denigra și de a pune presiune pe jurnaliștii redacțiilor PRIME TV și PUBLIKA TV.
  4. Reamintim că PRIME TV este cel mai vizionat post de televiziune din Republica Moldova, potrivit tuturor măsurătorilor de audiență și a sondajelor realizate de-a lungul anilor. De asemenea, PUBLIKA TV este singurul post de știri din Republica Moldova, având, în ultima perioadă, o creștere substanțială a audienței și a interesului față de știrile, anchetele, dezvăluirile și emisiunile produse de noi.
  5. Precizăm că, de la preluarea puterii de către Alianța ACUM-PSRM, PUBLIKA TV și PRIME TV s-au poziționat echidistant, echilibrat și independent față de puterea și opoziția politică, realizând reportaje, anchete și emisiuni de dezbateri pe teme social-politice care au arătat și demascat abuzurile actualei guvernări. În acest context, jurnaliștii noștri au simțit zilnic presiuni puternice în realizarea meseriei pe care o dețin, atât din partea politicienilor puterii, cât și din partea instituțiilor statului.
  6. Îi asigurăm pe toți cei interesați, pe partenerii și pe colaboratorii noștri, dar mai ales pe telespectatorii PRIME TV și PUBLIKA TV, că ne vom îndeplini în continuare misiunea de a realiza cele mai bune produse media de pe piață, la cele mai ridicate standarde în domeniu și ne vom respecta rolul de a informa publicul corect, profesionist, echidistant.
  7. Precizăm că ne vom rezerva dreptul legal de a-i acționa în judecată pe toți cei care lansează astfel de acuzații nefondate, atacuri nejustificate și acțiuni de denigrare la adresa posturilor noastre de televiziune și a jurnaliștilor noștri. De asemenea, vom cere direct de la cei pe care îi vom chema în instanță recuperarea tuturor prejudiciilor financiare ce vor fi calculate în urma daunelor de imagine provocate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.