Demisii răsunătoare în politicul moldovenesc. Conducerea PPDA, în frunte cu Andrei Năstase, demisionează
Embed:
Demisii răsunătoare în politicul moldovenesc. Conducerea PPDA, în frunte cu Andrei Năstase, demisionează

Demisii răsunătoare în Platforma Demnitate și Adevăr. Întreaga conducere a partidului, președintele și vicepreședinții, și-au dat astăzi demisia, iar unul dintre motive ar fi rezultatul modest obținut la alegeri. Platforma DA a acumulat doar 2,33% din sufragii și nu a intrat în Legislativ. Noua conducere a partidului urmează să fie aleasă la următorul congres al formațiunii.

''Întreaga conducere a Platformei Demnitate și Adevăr, președintele și vicepreședinții și-au anunțat demisia.''

Andrei Năstase a făcut acest anunț, precizând că demisiile au loc pentru că mandatele din partid le-au expirat demult, dar un alt congres al formațiunii nu a mai avut loc din cauza pandemiei de COVID-19 și a alegerilor. Năstase nu a argumentat demisiile prin eșecul de la parlamentare.

'' Conducerea Platformei DA ajunseseră la finalul mandatelor care le-au atribuit congresul nostru, ultimul nostru congres. ''

Despre eșecul de la alegeri a vorbit însă Alexandru Slusari.

"Era absolut logic ca această echipă să-și asume colectiv responsabilitatea pentru rezultat care nu este tocmai îmbucurător pentru noi. Partidul are nevoie de resetare. "

La legerile parlamentare anticipate din 11 iulie, doar puțin peste 34 de mii de oameni au votat Partidul Platforma DA. Astfel, formațiunea nu a reușit să acceadă în Legislativ. Năstase crede că multe voturi pentru partidul său au ajuns la PAS.

"Unii dintre oamenii noștri spun că nici nu știam că nu sunteți de la PAS. Noi am votat PAS. O parte din ei au votat PAS pentru că credeau că noi suntem de la PAS."

Andrei Năstase susține că rolul Platformei DA la prezidențiale și la parlamentare a fost unul important.

"Mulți au început să arunce țărână peste noi, nu am murit încă. Ca să fie clar tuturor, Republica Moldova are astăzi un președinte datorită acestor oameni, Republica Moldova are astăzi o majoritate proeuropeană în mare parte datorită Platformei Demnitate și Adevăr. Noi am făcut, nimeni altcineva. "

Solicitat postul nostru de televiziune să comenteze opiniile de pe rețelele de socializare, potrivit cărora Platforma DA ar fi obținut un rezultat mai bun la alegeri dacă el și-ar fi dat demisia înainte de scrutin, Andrei Năstase a declarat:

"Dacă și cu poate se plimbau cu barca. Sunt onorat să fiu împroșcat eu, dacă piatra care vine spre mine nu va lovi un coleg de-al meu."

Noua conducere a formațiunii va fi aleasă la congresul din 5 septembrie. Până atunci, interimatul funcției de președinte al Platformei DA va fi asigurat de Dinu Plângău. Andrei Năstase a dat de înțeles că membrii Platformei DA sunt gata să accepte funcții dacă le vor fi oferite de noua guvernare.

"Mizăm pe vremuri bune, mizăm pe niște vremuri bune. "

La finalul conferinței, Andrei Năstase a recitat un vers dintr-o poezie a lui Adrian Păunescu.

"Și totuși există iubire
Și totuși există blestem
Dau lumii, dau lumii de știre
Iubesc, am curaj și mă tem."


Luni, și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că demisionează din funcția de edil, dezamăgit de faptul că locuitorii orașului nu i-au susținut blocul electoral la alegerile parlamentare anticipate. Renato Usatîi a mai spus că intenționează să cedeze și fotoliul de lider al partidului pe care-l conduce.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.