Deputații BCS au părăsit, supărați, plenul Parlamentului. Din ce motiv
Embed:
Deputații BCS au părăsit, supărați, plenul Parlamentului. Din ce motiv

Supărare în opoziția din Parlament!
Comuniștii și socialiștii nu au participat la ședința de astăzi.
Aleșii poporului nu s-au înțeles ce proiecte să includă pe ordinea de zi, iar deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit sala, nemulțumiți că le-a fost respins proiectul de majorare a salariilor pentru lucrătorii medicali, pentru că nu au fost chemați la audieri șeful ANRE, care să explice scumpirea carburanților, și vicepremierul Andrei Spînu, care să răspundă cât va plăti Moldova pentru gaze.

”3 subiecte foarte importante au fost propuse spre dezbatere astăzi în ședința plenului de către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Dumneavoastră, majoritatea parlamentară n-ați binevoit să introduceți nici un subiect pentru aceste discuții. Mulțumim și vă dorim succes.”

Șeful fracțiunii PAS a răspuns că socialiștii sunt populiști și că urmăresc alte scopuri.

”Socialiștii s-au acoperit astăzi cu solicitările lor cărora noi nu le-am dat curs pentru că au fost unele populiste. În loc să contribuie la resetarea ANRE, au avut un plan meschin puțin spus, un plan rușinos. De a încerca să dea jos componența ”CEC” prin ocolirea legii, sau mai bine spus prin încălcarea legii. Astfel încât membrii ANRE să se restabilească în funcție.”

Nemulțumiri și în facțiunea Partidului ”ȘOR”. Marina Tauber a criticat majoritatea parlamentară pentru că a refuzat să includă pe ordinea de zi proiectul privind deschiderea farmaciilor sociale.

”Au fost colectate peste 170 de mii de semnături în favoarea acestui proiect de lege. Practic 200 de mii de oameni așteaptă acest proiect să fie votat. Dumneavoastră în calitate de președinte al comisiei nu ați inclus acest proiect pe ordinea de zi.”

Replica a venit imediat de la deputatul PAS Dan Perciun.

”Inclusiv azi a avut loc ședința comisiei și doamna Apostolova nu a fost, nici supleantul nu a fost. La precedenta ședință a comisiei la care a parvenit demersul nu a fost doamna Apostolova, nici supleantul nu a fost. Nu vă așteptați că noi vom examina demersurile dumneavoastră în lipsa persoanelor care reprezintă fracțiunea care vine cu demersul.”

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.