Deputații moldoveni aleg să se vaccineze în România și încurajează cetățenii să facă același lucru
Embed:
Deputații moldoveni aleg să se vaccineze în România și încurajează cetățenii să facă același lucru

Tot mai mulți deputați din Moldova trec Prutul pentru a se vaccina împotriva COVID-19 în România. Parlamentarii au făcut anunțurile pe rețelele de socializare și îi îndeamnă pe toți moldovenii care dețin cetățenie română să profite de această ocazie.

Deputatul Platformei DA Maria Ciobanu a scris pe rețelele de socializare că s-a vaccinat în orașul Târgu Frumos, județul Iași, alături de colegii săi, Stela Macari și Chiril Moțpan.

"În sistemul nostru medical se răsimte o presiune COVID-19, ar fi bine să nu insistăm să ne vaccinăm, ci să mergem în România, așa cum și avem cetățenia respectivă. Este un gest de încurajare a cetățenilor care pun la îndoială eficiența acestor vaccinuri. Pot să se vaccineze în România doar acei care au cetățenia română, noi aici nu putem influența procesul. Este adevărat că statul român deja a contribuit cu cantități suficient de mari de vaccinuri și acestea mai urmează să vină. "

Și deputatul Platformei DA Iurie Reniță a anunțat în data de 31 martie că s-a imunizat împotriva COVID-19, alături de parlamentarul neafiliat Octavian Țîcu. Cei doi s-au vaccinat la Iași, cu serul Pfizer-BIONTech.

"Nu numai Parlamentul, dar și Guvernul în exercițiu, evident, nu s-a făcut tot, fiind în izolarea internațională Republica Moldova. Contăm pe ajutoare umanitare. Prin gestul nostru, noi am urgentat vaccinarea acasă, aici, în Republica Moldova, deoarece mai devreme sau mai târziu și noi trebuia să fim vaccinați."

"Eu mă pornesc de la premisa situației critice care ne aflăm la ora actuală, pun mai presus viața și securitatea mea și a familiei mele. Am considerat că în condițiile în care Republica Moldova ca stat, Guvernul, instituțiile au faliment în asigurarea o vaccinare rapidă, corectă și eficientă, să merg ca cetățean român, pentru că am domiciliu la Iași."

Anterior, și liderul PRO MOLDOVA a postat două poze în care se vede că i-a fost administrat vaccinul. În postarea sa, Andrian Candu a precizat că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca. De asemenea, el a i-a îndemnat pe toți moldovenii care dețin cetățenia română să se programeze pentru vaccinare. Iar deputatul PDM Monica Babuc a anunțat că s-a vaccinat la Iași, împreună cu soțul ei. Și liderul democraților Pavel Filip a anunțat joi, în cadrul unei emisiuni, că a mers la un centru de vaccinare de la Iași, acolo unde i-a fost administrat preparatul produs de alianța Pfizer/BioNTech. Am încercat să aflăm de la deputații socialiști care dețin cetățenia română, dacă și ei s-au vaccinat împotriva COVID-19. Unii dintre ei nu ne-au răspuns la telefon, iar Adrian Lebedinschi a declarat că subiectul ține de viața lui privată și nu își dorește să-l comenteze. Totodată, Vasile Bolea a declarat că încă nu s-a vaccinat.
În România, campania de vaccinare a început în data de 27 decembrie 2020, iar până acum au fost imunizate peste două milioane de persoane.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.