Deputații partidului "Șor" vor insista ca statul să acorde lunar fiecărui cetățean un venit minim garantat, în medie de două mii de lei
Embed:
Deputații partidului "Șor" vor insista ca statul să acorde lunar fiecărui cetățean un venit minim garantat, în medie de două mii de lei

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va insista ca statul să acorde lunar fiecărui cetățean un venit minim garantat, în medie de două mii de lei. Declarația a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii parlamentare a formațiunii, Violeta Ivanov. Deputatul a menționat că implementarea inițiativei este reală și că Partidul „ȘOR” promovează această idee de doi ani, însă unii politicieni o prezintă ca pe o noutate.

„Am văzut astăzi că cineva încearcă să examineze programa Partidului politic „ȘOR” și acele inițiative, care erau puse în program încă în 2019. Unde venim cu propuneri ca statul să asigure pentru cetățean un venit minim garantat ca să nu fie mai mic de minimul de existență. Astăzi l-am auzit ca ceva know-how."

Violeta Ivanov a mai menționat că formațiunea parlamentară va insista în continuare pe adoptarea acestei inițiative, mai ales că asemenea experiență este testată în mai multe țări occidentale și despre asta se vorbește deschis și la nivelul Comisiei Europene. Un argument în favoarea acordării venitului minim garantat este și faptul că, după cum s-a văzut, carantina strictă în contextul epidemiei de COVID-19 a arătat că acordarea de către stat a unui minim garantat pentru fiecare cetățean este extrem de necesară, a menționat deputatul.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.