Deputații "ȘOR" propun ca pensia minimă de vârstă să fie de cinci mii de lei
Deputații
Deputații "ȘOR" propun ca pensia minimă de vârstă să fie de cinci mii de lei

Deputații "ȘOR" propun ca pensia minimă de vârstă să fie de cinci mii de lei. Ei își argumentează poziția prin faptul că în condițiile actualelor majorări de prețuri la medicamente, alimente, produse petroliere, pensionarii nu-și pot permite un trai decent. Inițiativa legislativă a fost prezentată în cadrul unui briefing de presă de Reghina Apostolova, care a venit cu solicitarea către colegii din Parlament, să o susțină.

"Deputații Partidului "ȘOR" propun un proiect de lege, prin care cer guvernării să instituie  o pensie de vârstă de cel puțin cinci mii de lei. Salariul minim pe țară este acum de aproximativ nouă mii de lei. În opinia noastră, pensia trebuie să constituie cel puțin 70-75 la sută din această sumă.", a punctat deputatul Partidul "ȘOR", Reghina Apostolova.


Totodată, cei de la ȘOR au mai propus să fie majorate și alte alocații de stat. Este vorba de pensiile de invaliditate, indemnizațiile oferite celor care îngrijesc de copii orfani și bătrâni. Acestea ar trebui să varieze între 2500 de lei și cinci mii de lei. Potrivit statisticii, în Moldova sunt peste 680 de mii de pensionari. Numărul acestora este cu aproape 13 mii mai mic, decât anul trecut.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.