Deputații "ȘOR" se vor adresa Comisiei de la Veneția, după ce au rămas fără mebru la CEC
Embed:
Deputații "ȘOR" se vor adresa Comisiei de la Veneția, după ce au rămas fără mebru la CEC

Deputații Partidului "ȘOR" se vor adresa Comisiei de la Veneția și vor cere instituției să se expună dacă Parlamentul de la Chișinău a respectat principiile de desemnare a membrilor CEC.
Se întâmplă după ce în noua componență a forului electoral nu a ajuns niciun reprezentant al opoziției parlamentare.
Partidul "ȘOR" susține că deputații PAS au refuzat să voteze candidatul propus de ei fără nicio explicație plauzibilă și acuză majoritatea parlamentară că a sfidat atât legislația națională, cât și internațională.

''Această situație nu poate fi trecută cu vederea. Neacceptarea niciunui candidat din partea opoziției la CEC reprezintă un precedent periculos, motiv pentru care trebuie înlăturat. În condițiile în care la CEC sunt desemnați membri doar ai partidului de la guvernare, nu ne rămâne decât să credem că se urmărește capturarea tuturor instituțiilor statului. ''


Potrivit șefului serviciului de presă al PAS, Aurica Rusnac-Jardan, candidatul Partidului "ȘOR" nu a întrunit numărul necesar de voturi, iar decizia parlamentarilor nu necesită argumente.
PAS mai precizează că toate rigorile democratice sunt respectate, deoarece opoziția va delega trei candidați la CEC, dacă va binevoi să vină la ședință.
Săptămâna trecută, la CEC au fost desemnați șase membri, cinci din partea PAS și un reprezentant al Președinției.
Trei fotolii, ale opoziției, au rămas vacante, după ce deputații din majoritatea PAS nu au susținut candidatura propusă de Partidul "ȘOR", iar pe cele ale Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nici nu le-au supus votului, pentru că deputații BCS au lipsit de la ședință.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.