Deputatul PAS Radu Marian acuză ANRE și Consiliul Concurenței de scumpirile repetate la carburanți
Embed:
Deputatul PAS Radu Marian acuză ANRE și Consiliul Concurenței de scumpirile repetate la carburanți

Partidul Acțiune și Solidaritate cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să schimbe metoda de calculare a prețurilor la carburanți și solicită SIS să investigheze înțelegerile de cartel. PAS a formulat câteva propuneri după ce ieri carburanții s-au scumpit a patra oară în ultimele două luni. De cealaltă parte, ANRE a anunțat printr-un comunicat oficial că legislația nu-i permite să reglementeze prețurile la carburanți.


Deputatul PAS Radu Marian acuză ANRE și Consiliul Concurenței de scumpirile repetate la carburanți. Potrivit lui Marian, dacă aceste instituții nu vor lua măsuri, ar putea fi organizate proteste.

"Petroliștii fac ce vor, pentru că instituțiile statului responsabile de acest domeniu nu-și fac treaba. ANRE și Consiliul Concurenței sunt două instituții de reglementare care au în frunte șefi care primesc și 70 de mii de lei pe lună. Chiar dacă petroliștii majorează sistematic, Consiliul Concurenței nu întreprinde nimic pentru a pedepsi înțelegerile de cartel."

În comunicatul emis astăzi, ANRE a specificat că deputatul independent Alexandru Oleinic a înregistrat un proiect în Parlament prin care se propune ca ANRE să stabilească o dată în lună prețurile plafon la carburanți. Regulatorul a dat aviz pozitiv acestui proiect care urmează să fie discutat săptămâna viitoare în Comisia Economie, Buget și Finanțe. Și Consiliul Concurenței a luat măsuri în cazul scumpirilor frecvente. Instituția a anunțat că a pornit o investigație pentru a monitoriza eventuale încălcări ale legislației concurențiale pe piața carburanților.

Și deputații din Platforma "Demnitate și Adevăr" au propus audieri în plenul Parlamentului privind majorarea prețurilor la carburanți. Ieri, aceștia s-au scumpit pentru a doua oară în această lună. Unele stații PECO au majorat prețul la benzină, motorină și gaz lichefiat cu aproximativ 60 de bani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.