Detalii în cazul crimei din satul Lopatnic, unde corpul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit în șopron. Soția și feciorii victimei, reținuți
Embed:
Detalii în cazul crimei din satul Lopatnic, unde corpul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit în șopron. Soția și feciorii victimei, reținuți

O crimă înfiorătoare de acum câțiva ani din satul Lopatnic, raionul Edineț, a îngrozit o țară întreagă. Un bărbat a fost ucis cu sânge rece și îngropat chiar într-un șopron din gospodăria sa. Corpul său neînsuflețit a fost găsit însă abia acum două luni. După asta, poliția a reținut soția și unul dintre feciorii ei, care este suspectat de crimă. Rudele victimei susțin însă că la omor ar fi participat și cel de-al doilea fiu vitreg al bărbatului.
Povestea zguduitoare a fost subiectul a două ediții a emisiunii " Vorbește Moldova ", de la PRIME.

Victima și unul din cei doi copii din prima căsătorie a soției locuiau în aceeași curte, în satul Lopatnic. În ziua crimei, acasă era doar femeia. Ceilalți se aflau la Briceni, unde munceau. Soția fiului vitreg al victimei, care este suspectat de omor, povestește că a rămas îngrozită de cele întâmplate și că nici nu bănuia că socrul ei este îngropat la o distanță de 10 metri de dormitor. Cristina Tudiuniuc spune că soțul ei nu a participat la omor.


"Pe la ora trei soțul a plecat la Lopatnic. Când a venit înapoi ele era stresat, panicat, speriat. El mi-a spus că atunci când a ajuns Alexandru era culcat pe podea, mama a pus ceva în băutură. Niște ampule acolo erau Și mai mult de jumătate de sticlă de rachiu băut. Și el a venit înapoi a spus. El a crezut că el e încă viu."


Ulterior, bărbatul a mărturisit că a revenit la Lopatnic peste câteva zile și atunci a descoperit că tatăl său vitreg este mort după ce ar fi fost otrăvit de mama sa. Femeia ar fi insistat ca el să o ajute să ascundă corpul neînsuflețit. Echipa de la Vorbește Moldova a reușit să obțină mărturiile lui Vasile Iavorschi, din închisoare, fiind înregistrate de soție.


"Când m-am dus el era dus acolo la vite, stătea la vite acolo, în pături. Mi-o spus că dacă nu o ajut să il îngroape ea se spânzură, se ucide. A zis să-l aruncăm acolo ca să nu dea nimeni de dânsul. Pe urmă când era sfadă, cu ea când mă sfădeam spunea că o să mă ucidă și pe mine și să nu spun la nimeni."


Unchiul și mătușa bărbatului decedat susțin că în realitate, la omor ar fi participat ambii fii vitregi. Nicolae Iavorschi neagă însă acuzațiile și spune că nu a știut despre crimă. El a acceptat să fie verificat cu detectorul de minciuni care a arătat însă că acesta a știut despre omor, însă nu a participat.


"Rând pe rând o să le dau citire. Până la arestul fratelui tău și al mamei tale ai discutat cu ei despre omorul lui Alexandru.
- NU.
- Și așa cum a arătat testul este un neadevăr.
- Înainte de a fi reținut fratele el a spus de cazul dat. Îmi apăr și mama și fratele că ambii îmi sunt apropiați. Înainte cu trei zile de arest o fost poliția la dânsul și la mămica."


Feciorii vitregi ai victimei spun într-un glas că tatăl vitreg o snopea în bătaie pe mama lor, iar ei au avut o viață de coșmar. Nora bărbatului găsit mort în șopron spune că a văzut de mai multe ori cum soacra ei a avut de suferit.


" Iaca aici am găsit-o aninată sus, iaca acolo cu ață. Stătea de multe ori. Iaca așa de asta de legat baloturi din paie. Așa o lega el de multe ori. Era vânătă aici, mâinile foarte tare și la gât. Era neagră, vânătă aici."

Altceva spun rudele bărbatului decedat.


"El nu avea dreptul nici să vorbească cu un bărbat. Numai să lucreze, să lucreze. Prin sat am auzit că el trăia numai pe țigară. Era un om pe care nu l-am văzut supărat măcar că avea greutăți cu ucigașa asta. "


Soția victimei și feciorul ei sunt reținuți, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.