Detalii noi în cazul bătrânului ucis de un adolescent de 17 ani la Soroca. Minorul se afla sub influența drogurilor
Embed:
Detalii noi în cazul bătrânului ucis de un adolescent de 17 ani la Soroca. Minorul se afla sub influența drogurilor

Detalii noi în cazul bărbatului ucis cu bestialitate în propria locuință din satul Ocolina, raionul Soroca, de către un adolescent de 17 ani.
Bărbatul în vârstă de 90 de ani locuia singur și era orb.
Trupul neînsuflețit al victimei a fost găsit de către nepoata acestuia, care a și anunțat poliția.
Oamenii din localitate spun că în ultima perioadă suspectul avea un comportament straniu.
Potrivit poliției, minorul ar fi recurs la acest gest fiind sub influența drogurilor.Elena Molceanovschi este nepoata victimei. Ea l-a îngrijit aproape șase ani. Femeia spune că în după amiaza zilei de joi i-a dus unchiului său de mâncare, după care a plecat la primăria din sat. Când s-a întors a găsit ușa deschisă, iar victima zăcea într-o baltă de sânge.


”El stătea toată vremea cu ușile închise, căci nu vedea. Când am intrat în casă l-am găsit deja era decedat. Am văzut baltă de sânge lângă sobă.”


Femeia spune că nu știe care ar fi fost motivul conflictului dintre unchi și adolescent.


”Moșul nu avea bani de loc în casă, dar ce a căutat. Îmi e frică, căci să vezi așa un om tăiat și când știi că nu are cine să te apere în mahalaua asta.”


Am încercat să discutăm și cu mama suspectului, însă aceasta a fugit când a văzut echipa noastră de filmare.


”- Puteți să ne spuneți, vă rog frumos, măcar ceva.
- Nu.”


Asistenta socială susține că familia tânărului este una defavorizată.


”Este o familie social vulnerabilă cu doi copii. Un copil este din prima căsătorie. Al doilea copil de la a doua căsătorie. Copilul este cam dificil. Are o purtare neadecvată. Probleme au fost mereu și a fost luat la evidență. Am discutat la ședințele comisiei protecției drepturilor copiilor privitor la cazurile care nu se prezenta la școală.”


Oamenii din sat spun că băiatul se comporta straniu și asta pentru că s-ar fi drogat. Totodată, vecinii mai spun că băiatul o bătea deseori chiar și pe mama sa.


”El a apucat-o de cap și a vrut să o tundă ori ce să facă mai departe Dumnezeu știe. Întâi a tăiat mâța cu toporul și după accea le-a făcut pe toate, da nu i-a dat în gând la nimeni.”


”Parcă toți se împăcau. Nu era sfadă nimic. De abia acum o lună de zile am auzit că au început a se întâmpla cazurile date. Era straniu și cu băieții prin sat straniu se comporta. Posibil se droga în ultimul timp. Da așa era ok.”


Administrația publică locală susține că în ultima perioadă mai mulți tineri din localitate se droghează. Primarul spune că a încercat să discute cu părinții acestora, însă cerințele i-au fost ignorate.


”E Doamne ferește și noi știm că se droghează și mai avem tineri de aceștia și noi lucrăm cu dânșii, au mai fost încălcări de huliganism, i-am chemat la comisia pentru drepturile copilului la ședințele multidisciplinare.”


Oamenii legii au găsit la domiciliul adolescentului un topor, iar pe lama lui au fost găsite fire de păr care ar aparține victimei. În după amiaza zilei de vineri, oamenii legii l-au dus pe băiat la locul faptei, pentru a reconstitui scena. Suspectul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.


”S-a făcut reconstituirea. Persoana își recunoaște pe deplin vina. A fost testat. Ca urmare la alcoolemie s-a stabilit că avea 0,00 în sânge. Totodată, i-au fost prelevat sângele pentru expertiza adăugătoare. Concomitent s-a făcut testul THC, care a arătat că era drogat.”


Dacă va fi găsit vinovat, minorul riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.