Directorul suspendat al cimitirului "Sfântul Lazăr" din Capitală, anterior reținut pentru acte de corupție, a fost restabilit în funcție
Directorul suspendat al cimitirului
Directorul suspendat al cimitirului "Sfântul Lazăr" din Capitală, anterior reținut pentru acte de corupție, a fost restabilit în funcție

Directorul suspendat al cimitirului "Sfântul Lazăr" din Capitală, Pavel Eni, care anterior
a fost reținut pentru acte de corupție, a fost repus în funcție. Asta după ce ieri, magistrații Judecătoriei Chișinău au admis demersul avocatului său și au anulat ordinul prin care acesta era suspendat. Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi. Ea ne-a spus că repunerea în funcție a venit cu puțin timp înainte ca dosarul penal, în care acesta este vizat, să fie trimis în judecată.

"Pe partea de urmărire penală pot să vă spun că suntem la etapa de final. Sunt în jur de 40 de persoane vizate în aceste cauze, iar 28 au statut de bănuit sau învinuit. Sperăm că până la finele lunii februarie procurorii Anticorupție împreună cu ofițerii CNA vor reuși să întocmească rechizitoriu și să expedieze în instanța de judecată acest dosar."

Edilul Capitalei, Ion Ceban, nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la sms pentru a comenta repunerea în funcție a lui Pavel Eni. Însă, anterior, Ion Ceban a declarat că fiecare trebuie să răspundă legal pentru acțiunile sale și că dorește să fie informat personal dacă cineva cere sau dă mită unui funcționar sau angajat al Primăriei. Pavel Eni, împreună cu alți cinci angajați ai instituției, au fost reținuți de CNA în data de 1 septembrie 2020. Potrivit procurorilor, aceștia ar fi creat o schemă prin care ar fi pretins ilegal bani de la rudele răposaților, pentru a li se oferi un loc de înhumare la cimitir sau pentru a rezerva un loc de veci. Reținerile au avut loc în urma a 22 de percheziții la administrația cimitirului, dar și la domiciliile suspecților.
 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.