Discursul de rămas bun al lui Trump. „Mișcarea noastră abia începe”
Discursul de rămas bun al lui Trump. „Mișcarea noastră abia începe”
Discursul de rămas bun al lui Trump. „Mișcarea noastră abia începe”

În ultima sa zi la Casa Albă, Donald Trump le-a transmis cetățenilor americani un mesaj de rămas bun. Într-un discurs care a durat aproape 20 de minute, Trump a făcut o trecere în revistă a reușitelor administrației sale prezidențiale și a mulțumit familiei și colaboratorilor săi.


"A fost o onoare să fiu președintele vostru. Vă mulțumesc pentru această posibilitate extraordinară."

În ultimul său discurs în calitate de președinte al SUA, Donald Trump i-a urat succes noului șef de stat, Joe Biden, însă nu i-a menționat nici măcar o dată numele.

"Săptămâna aceasta, inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în păstrarea Americii în siguranță și prosperă. Îi dorim tot binele și, de asemenea, să aibă noroc. Un cuvânt foarte important."

Donald Trump a menționat că, sub conducerea sa, Statele Unite ale Americii au unit țările lumii. Oficialul american a mai subliniat că mișcarea politică pe care a creat-o e abia la început.

"Am creat cea mai mare forță politică din țară. Am creat cea mai mare economie din lume. Am vrut să facem America măreață din nou. Agenda noastră nu a fost despre dreapta sau stânga, nici despre republicani sau democrați, ci despre binele unei întregi națiuni."

Trump a mai vorbit despre revoltele de la Capitoliul american, în urma cărora au murit cinci oameni, printre care și un polițist. El a spus că violența nu poate fi tolerată și s-a declarat mândru că a fost primul președinte american din ultimele decenii care nu a început războaie noi.

Cu doar câteva ore înainte să își încheie mandatul, Donald Trump a grațiat câteva zeci de persoane. Printre acestea, fostul său consilier, Steve Bannon, acuzat de fraudă, fostul primar al orașului Detroit și rapperul Lil Wayne, condamnat pentru posesie de arme de foc.

Joe Biden, care urmează să fie învestit astăzi în funcția de președinte al SUA, a ajuns marți la Washington, unde a participat alături de soția sa, Jill Biden, și vicepreședintele Kamala Harris, la o ceremonie în memoria victimelor răpuse de coronavirus. Pe esplanada de la monumentul lui Abraham Lincoln, președintele ales a mulțumit cadrelor medicale pentru dedicație.

"Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut pentru noi, curajul de care ați dat dovadă și durerea pe care ați absorbit-o de la ceilalți. Așa că vă mulțumim."

Lori Marie Key, o asistentă medicală din Michigan, care luptă în prima linie împotriva noului coronavirus, a cântat "Amazing Grace" în fața Monumentului lui Lincoln.

De-a lungul bazinului cu apă de la Monumentul lui Abraham Lincoln au fost aprinse 400 de lumini, iar cântăreața Yolanda Adams a cântat "Hallelujah".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.