Discursul lui Igor Dodon la ONU: În viitorul nostru comun nimeni nu va fi lăsat în umbră
Embed:
Discursul lui Igor Dodon la ONU: În viitorul nostru comun nimeni nu va fi lăsat în umbră

"Republica Moldova își asumă angajamentul să contribuie la răspunsul comun asupra sfidărilor majore cu care se confruntă Organizația Națiunilor Unite și comunitatea internațională." Este mesajul președintelui Igor Dodon transmis în cadrul reuniunii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de celebrare a celei de-a 75-a aniversări a organizației. Evenimentul s-a desfășurat în regim online din cauza pandemiei.

Președintele moldovean a salutat implicarea Organizației Națiunilor Unite în respectarea dreptului internațional, medierea conflictelor, stabilizarea tensiunilor din lume și protecția drepturilor omului. Cu toate acestea, Igor Dodon a spus că mai sunt încă multe lucruri de făcut pentru a anihila inegalitățile accentuate de pandemie, pentru a continua lupta cu efectele și cauzele schimbărilor climatice.

"Cu regret, nu toate tratatele sunt respectate de către statele membre, iar amenințările la adresa securității capătă forme tot mai complexe. Astăzi în lume încă persistă discriminarea, bazată pe gen, origine, rasă, religie sau dizabilitate."

Președintele Dodon a mai menționat în mesajul său că opinia oamenilor este decisivă pentru ca Organizația Națiunilor Unite să-și mențină importanța și să poată servi mai bine nevoilor umanității, iar statele membre să-și sporească capacitățile de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă. Discursul lui Igor Dodon a fost transmis online, printre altele aproape două sute de intervenții ale liderilor lumii, invitați să participe la summit-ul virtual cu ocazia celei de a 75-a aniversări a ONU.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.