Disensiuni între foștii colegi. Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, îi acuză pe foștii colegi din PDM că ar încerca să anuleze înregistrarea formațiunii pe care o conduce prin metode abuzive
Embed:
Disensiuni între foștii colegi. Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, îi acuză pe foștii colegi din PDM că ar încerca să anuleze înregistrarea formațiunii pe care o conduce prin metode abuzive

Președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, acuză conducerea Partidului Democrat că urmărește, prin metode abuzive, să anuleze înregistrarea formațiunii. Potrivit lui Candu, democrații au trimis o serie de cereri pe adresa Agenției Servicii Publice. Chiar mai mult, PDM a solicitat Procuraturii Generale să verifice legalitatea înregistrării partidului PRO MOLDOVA, informație confirmată și de procurori. PDM confirmă că a trimis o solicitare la ASP. În schimb, Agenția Servicii Publice nu a venit cu un răspuns legat de acest subiect.

PRO MOLDOVA susține că una dintre dovezile, potrivit cărora PDM urmărește anularea înregistrării formațiuni, se numără și o scrisoare semnată de liderul PDM, Pavel Filip, pe adresa Agenției Servicii Publice. Democrații invocă faptul că denumirea formațiunii conduse de Candu coincide cu cele ale mai multor entități juridice existente la noi. Mai mult, PDM ar mai face referire la lipsa unei liste, de cel puțin patru mii de membri, din jumătate din unitățile teritorial-administrative din țara noastră. Președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, dă asigurări că partidul pe care îl conduce a fost înregistrat cu respectarea legii. În aceste condiții, PRO MOLDOVA califică acțiunile democraților drept presiuni și se va adresa organizațiilor internaționale și ambasadelor acreditate în țara noastră.

"Am fost conștienți de la bun început că PRO MOLDOVA va tulbura liniștea guvernării anti-populare. Cu diligență necesară am respectat întocmai procedurile legale pentru înregistrarea partidului. Foștii noștri colegi de la Partidul Democrat atât de josnic au ajuns deja că vor să folosească instrumentele administrative pe care le au la dispoziție pentru anularea înregistrării."

Și Procuratura Generală confirmă că a primit o solicitare din partea PDM privind verificarea legalității înregistrării Partidului PRO MOLDOVA. "În conformitate cu rigorile legii, adresarea este în proces de examinare, iar o decizie va fi luată în funcție de răspunsul Autorității Servicii Publice, opinia căreia a fost solicitată în calitate de autoritate abilitată cu astfel de împuterniciri", se menționează în răspunsul oficial al Procuraturii.

Am trimis o solicitare oficială pe adresa Partidului Democrat din Moldova, prin care le-am oferit dreptul la replică la acuzațiile aduse de liderul PRO MOLDOVA. Peste câteva ore, PDM a expediat presei un comunicat în care insistă că partidul PRO MOLDOVA a fost înregistrat cu grave încălcări ale legislației și cere anularea acesteia. Mai mult, anume din aceste motive, PDM a adresat o cerere de chemare în judecată a Agenția Servicii Publice. Fracțiunea PDM a semnat și o scrisoare către Agenția Servicii Publice în care cere anularea înregistrării partidului PRO MOLDOVA. Agenția Servicii Publice nu a venit, deocamdată, cu o reacție la acest subiect și nici la solicitarea oficială a postului nostru de televiziune. Formațiunea PRO MOLDOVA a fost înregistrată de Agenția Servicii Publice în data de 18 iunie 2020.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.