Disperare în familia Cristea. Din ce cauză părinții tânărului incendiat din Puhăceni nu-și pot înmormânta băiatul
Embed:
Disperare în familia Cristea. Din ce cauză părinții tânărului incendiat din Puhăceni nu-și pot înmormânta băiatul

Părinții lui Nicolae Cristea, tânărul care, în septembrie anul trecut, a fost ucis, incendiat și îngropat în grădina unei case din satul Puhăceni, raionul Ialoveni, spun că nu-și pot înmormânta băiatul, de aproape trei luni, întrucât expertiza medico-legală a osemintelor încă nu a fost încheiată.

Soții Cristea au fost invitații ediției de astăzi a talk-showului Vorbește Moldova de la PRIME. Aceștia au negat faptul că fiul lor a făcut parte dintr-un grup criminal, așa cum a declarat anterior poliția.

"Au vorbit în adresa băietului nostru, că e criminal, și în tot felul mi l-au făcut. Eu am rămas trăsnită, ce fel de criminal dacă a fost sportiv, nu fuma , a fost băiat de treabă, mă ajuta la tot pasul", a spus mama tânărului incendiat, Eudochia Cristea.

Cei care l-ar fi omorât pe Nicolae Cristea sunt chiar trei prieteni de-ai săi. Deși inițial poliția a reținut patru suspecți, unul dintre tineri a fost ulterior eliberat.

"Eu știam că sunt curat și m-am dus fără frică, știam că nu am nicio legătură și nici nu știu nimic", a menționat prietenul tânărului incendiat, Denis Șaitan.

În timpul audierilor, ceilalți trei indivizi reținuți și-au recunoscut vina și au povestit în detalii cum au săvârșit crima, după ce au băut împreună cu victima. Părinții lui Nicolae cer detenție pe viață pentru asasinii fiului lor.

"Pe viață să stea, că eu copilul deja nu mi-l întoarce nimeni, dar așa copil trebuia la bătrânețe să mă țină, ce să fac, acolo să stea , că au fost animale , nu oameni", a afirmat mama tânărului incendiat, Eudochia Cristea.

În timpul emisiunii, tatăl lui Nicolae a declarat că stă cu sicriul și crucea în casă, întrucât nu-și poate înmormânta fiul.

"Trei luni de zile nu pot dormi în casă , nimeni nu ne spune nimic, când o să fie, când o să putem înmormânta , să ne luăm de pe suflet macar", a zis tatăl tânărului incendiat, Constantin Cristea.

"Mai ales din punct de vedere uman este inadmisibil sa pui oamenii in situația asta, de a nu putea să-și ia rămas bun de la persoană, este o durere profundă", a precizat psihologul Ina Vutcariov.

"Pe cazul dat a fost dispusă expertiza medico-legală a acestor oseminte depistate la fața locului și în urma expertizei urmează a fi stabilite apartenența acestora, dar expertiza durează, în dependență de situație, când o să fie rezultatul, atunci o să vi se poată da rămășițele", a declarat ofițer de presă, IP Anenii Noi, Silvia Vetcu.

Potrivit poliției, crima a fost comisă la sfârșitul lunii septembrie 2017. Agresorii l-au înjunghiat pe tânăr, după care au încercat să ascundă cadavrul, așa că l-au incendiat, iar rămășițele le-au îngropat în curtea unuia dintre învinuiți.

Polițiștii afirmă că atât tânărul, cât și cei trei presupuși asasini, au antecedente penale și făceau parte dintr-un grup criminal. Agresorii riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.