Dmitri Kozak, invitat la Chișinău de către șeful statului Maia Sandu, a refuzat, deocamdată, invitația
Embed:
Dmitri Kozak, invitat la Chișinău de către șeful statului Maia Sandu, a refuzat, deocamdată, invitația

Șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak, a fost invitat la Chișinău de către șeful statului, Maia Sandu.
Invitația a fost expediată săptămâna trecută, iar reprezentanții oficialului de la Moscova au răspuns că, cel puțin în această săptămână vizita în Moldova nu este posibilă.
Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de purtătorul de cuvânt al Președinției, Liliana Anghel.

Despre invitația lansată lui Kozak a anunțat anterior vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care a precizat că pe agenda discuțiilor se regăsește subiectul privind prelungirea contractului dintre Moldovagaz și Gazprom. Acesta a expirat în 30 septembrie și a fost prelungit doar până la sfârșitul lunii octombrie. Autoritățile recunosc că negocierile ar putea fi de lungă durată, iar din acest motiv au instituit stare de alertă în acest sector.
Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, s-a arătat indignat de faptul că Președinția nu a informat din start despre invitația lansată lui Kozak. "Pentru mine a fost mai mult decât straniu faptul că despre vizita planificată a lui Kozak aflăm nu de la Guvern sau Președinție, ci de la vicepreședintele Legislativului. Știu precis că săptămâna trecută nu au fost negocieri cu Gazpromul, întrucât concernul se eschivează de la discuții. Care este strategia autorităților privind rezolvarea crizei energetice și dacă se duc negocieri cu România și UE, noi nu cunoaștem", a scris Slusari pe Facebook.
Dmitri Kozak a fost în Republica Moldova în luna august. Acesta a precizat că a venit la invitația președinției Republicii Moldova, asta deși purtătorul de cuvânt al președinției, Sorina Ștefârță, a spus atunci că oficialul a fost invitat de Ministerul de Externe.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.