Dodon: Cea mai mare provocare este de a convinge noua generație că are viitor acasă
Embed:
Dodon: Cea mai mare provocare este de a convinge noua generație că are viitor acasă

Dacă tinerii nu vor avea încredere că în Moldova vor avea un viitor, atunci locurile de muncă și salariile mari nu-i vor convinge să rămână în țară. Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, susține că cea mai mare provocare este de a-i convinge că în țara noastră pot avea un viitor bun atât copiii, cât și nepoții lor. Pentru asta însă este nevoie de stabilitate politică, susține Dodon.

Plecarea tinerilor este o tragedie pentru țara noastră, iar fenomenul a început încă în anii 1990, a declarat Dodon.

"Asta nu e de acum, de când Dodon este președinte și Chicu este prim-ministru. Noi trebuie să soluționăm cel puțin două probleme importante: una - de a le crea locuri de muncă bine plătite aici în Republica Moldova, noi am lansat un șir de programe pentru ei și vom lansa și în continuare, iar a doua - cum să le întoarcem încrederea că în Republica Moldova este bine, că aici este țara unde vrem să trăim."

Potrivit lui Igor Dodon, mii de locuri de muncă au fost lansate în cadrul mai multor programe naționale. Printre acestea se numără crearea a 18 platforme industriale, Programul PARE 1+1 și programele ”Prima Casă”. Dodon promite că vor mai fi lansate proiecte pentru a îmbunătăți viața cetățenilor.

"Nu ține doar de locurile de muncă, dar și de condițiile de trai, de investițiile în infrastructură, apă și canalizare, gazificare, reformele inclusiv în domeniul justiției, procuraturii, domeniul de afaceri. Toate acestea noi putem să le implementăm foarte repede, dacă va fi o stabilitate politică, nu vom schimba guvernele în fiecare două-trei săptămâni sau două-trei luni."

Igor Dodon este cu numărul patru în buletinul de vot.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.