Doliu în folclorul românesc! S-a stins din viață unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară, Benone Sinulescu
Embed:
Doliu în folclorul românesc! S-a stins din viață unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară, Benone Sinulescu

Renumitul interpret de muzică populară din România, Benone Sinulescu, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Artistul a decedat la spital, în urma unei pneumonii care s-a complicat pe fondul  multiplelor probleme de sănătate.


Benone Sinulescu s-a născut în data de 24 mai 1937 în comuna Siriu, din Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance alături de formația Ro-Mania. A fost decorat de două ori, a avut de-a lungul carierii sale 26 de albume, a cucerit inimile multor români cu muzica lui, precum și cu firea sa optimistă.

Considerat unul dintre cei mai mari artiști de muzică folclorică din toate timpurile, Benone Sinulescu a păstrat amintiri cu cele mai mari personalități ale culturii românești. Artistul a avut ocazia să îi cunoască pe Mihail Sadoveanu și Maria Tănase. În timpul regimului comunist, Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Hrușciov. Benone Sinulescu a fost internat duminică, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul unor alte probleme de sănătate. Potrivit soției sale, interpretul n-a vrut să fie dus la spital, de frică să nu se infecteze cu SARS CoV-2.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.