Doliu în orașul rus Permi. Bilanțul atacului la universitate: șase morți și 24 de răniți
Embed:
Doliu în orașul rus Permi. Bilanțul atacului la universitate: șase morți și 24 de răniți

Doliu în orașul Permi, după atacul armat de ieri la universitate, unde un student a tras cu arma la nimereală și a făcut mai multe victime printre colegii și profesorii săi. Bilanțul a fost revizuit: au decedat șase persoane, cu vârsta între 18 și 66 de ani, iar dintre cei 24 de răniți, nouă se află în stare gravă, de aceea șapte  vor fi transportați la Moscova.


Guvernul regiunii Permi a anunțat suport financiar pentru familiile victimelor: rudele decedaților vor primi câte un milion de ruble, ale celor răniți - câte 500 de mii, iar toți cei care s-au ales cu traumatisme - câte 100 de mii de ruble.
Între timp, mama atacatorului, student de 18 ani, a declarat că tânărul era liniștit și că nu prea ieșea din casă, visa la cariera de militar ori de polițist.


"Noi doi aveam relații bune, fără conflicte. El se afla mai mult acasă, nu ieșea nicăieri, nu făcea rău nimănui. În general, el nu era o persoană conflictuală."

Unul din vecinii familiei Bekmansurov spune că tatăl lui Timur își câștigă existența prin război: "A fost mercenar în războiul din Cecenia, apoi a luptat în toate punctele fierbinți, inclusiv în Donbass, iar Timur a văzut arme din copilărie".

În timpul perchezițiilor în casa unde locuia studentul au fost găsite 21 de cartușe de calibru, 12 dispozitive de stocare și mai multe cartele telefonice.

Atacul armat s-a produs luni dimineață, într-una din clădirile Universității Naționale de Cercetare din Permi.
Presa locală scrie că de acasă până la locul crimei atacatorul a mers cu un taxi, a coborât din mașină la 600 de metri de la universitate și a deschis focul asupra mașinilor.

Atacatorul a opus rezistență în timpul reținerii și a fost rănit de poliție. El este tratat la spital, a comunicat Comitetul pentru Investigații, care a contrazis informația transmisă de universitate, potrivit căreia tânărul ar fi fost ucis.
În presă au apărut detalii despre starea lui de sănătate: ficatul și intestinele i-au fost afectate și a fost operat timp de
câteva ore, iar la spital stau de veghe aproape 20 de polițiști.
Pe cazul atacului armat de la Universitatea din Permi a fost deschis un dosar penal pentru omor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.