DOLIU! Renumitul actor de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani
Embed:
DOLIU! Renumitul actor de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani

Renumitul actor de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Vestea tristă a fost confirmată de colegii săi de la Teatrul "Alexei Mateevici" din Chișinău, unde a activat în ultimii ani. Actorul a murit astăzi, în jurul orei 11.00, în urma unui stop cardiac.

Boris Bechet intra în pielea personajelor sale, așa încât, spunea actorul, unele fraze sau scene din film veneau de la sine.


Unul dintre prietenii de o viață ai marelui actor, Valeriu Jereghi, își amintește cum Boris Bechet făcea primii pași în cinematografie. Chiar de la începutul carierei sale, actorul era ferm convins că va reuși să atingă cele mai înalte culmi.

"El a venit cu o forță haiducească, el a venit cu niște poziții proprii a unui om care umblă desculță pe pământ. Și asta a trezit foarte mult respect față de el."

"Un mare actor. Putem afirma acest lucru și suntem siguri că toți spectatorii, telespectatorii, cinefilii îmi vor da dreptate. Va rămâne în veșnicia noastră prin filmele pe care le-a jucat, prin atitudinea pe care a luat-o față de colegii săi. "

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a filmat în mai multe pelicule cinematografice precum "Găsește potcoava fericirii", "Miorița" sau "Troița". Un rol care l-a consacrat rămâne a fi Strătan din filmul regizat de Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”. Boris Bechet și-a început cariera actoricească pe scena de teatru. Între anii 1977-1985 a evoluat la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Bălți, iar ulterior a venit la Chișinău, unde a jucat mai multe roluri pe scena teatrului "Alexei Mateevici". Colegii marelui actori sunt răpuși de durere.

"Era un fel de bunic sau un fel de tătic. Și mereu îmi zicea, hai măi fată, hai să o facem și pe asta. Hai, măi fato, că te ajut și aici. Acum îmi este foarte greu, pentru că nu știu pe cine să sun și să întreb ce să fac sau cum să fac în caz de situație."

"Nu ne-am auzit de vreo două trei săptămâni. Ieri m-am întors în țară, și în drum mă gândeam dă să ajung acasă, numaidecât să-l sun pe Boris Evghenici, îi spuneam eu așa. Să mai aflu cum, fiindcă nu mi-a plăcut cum arăta ultima dată, era un pic așa aritmic și încetinit. Și iată astăzi, ni s-a transmis această groaznică informație. "

Boris Bechet este fratele regretatului umorist, Pavel Bechet, care s-a stins din viață acum 19 ani. Este căsătorit cu Margareta Nazarchevici, actriță și ea la Teatrul „Alexei Mateevici” din Capitală. În anul 1991, actorului i-a fost conferit titlul de artist emerit. Boris Bechet s-a născut în data de de 7 februarie 1953, în satul Vadul-Leca, raionul Telenești.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.