Donald Trump și Joe Biden s-au confruntat în cea de-a doua dezbatere televizată în cursa prezidențială din Statele Unite
Embed:
Donald Trump și Joe Biden s-au confruntat în cea de-a doua dezbatere televizată în cursa prezidențială din Statele Unite

Donald Trump și Joe Biden s-au confruntat în ultima dezbatere televizată cu 12 zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA. Chiar dacă discuția a fost mai calmă decât la întâlnirea precedentă, cei doi contracandidați s-au duelat pe subiectul gestionării pandemiei de coronavirus și s-au acuzat reciproc de corupție.

Primul subiect abordat în cadrul dezbaterii a fost gestionarea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite.

"Cineva care este responsabil de atâția morți nu trebuie să poată rămâne președintele Statelor Unite ale Americii. Mă voi asigura ca toată lumea să poarte mască permanent."

"Tot mai multă lume se simte din ce în ce mai bine. Este o problemă care afectează întreaga planetă. Am fost felicitat de liderii multor țări pentru gestionarea pandemiei. COVID-19 bate în retragere, începe să ne ocolească și va dispărea în cel mai scurt timp."

După discuția despre pandemie, cei doi au trecut la acuzații.

"Toate acele emailuri în care se arată sumele mari de bani pe care familia ta le-a primit sunt îngrozitoare. Joe, erai vicepreședinte atunci, aceste lucruri nu trebuiau să se întâmple."

"Niciodată în viața mea nu am luat vreun ban dintr-o sursă străină. Țările străine îți oferă bani din plin. Rusia te plătește, China te plătește."

Trump și Biden au mai avut dispute legat de sistemul sanitar, politica față de China, rasism și migrație. Echipele celor doi candidați au anunțat cu câteva ore înainte de ultima dezbatere că aceștia au fost testați negativ la COVID-19. Alegerile pentru președinția Statelor Unite vor avea loc în 3 noiembrie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.