Dorin Chirtoacă: Blocul ACUM se va transforma într-un staf electoral al socialiștilor dacă semnează un nou acord politic cu PSRM
Embed:
Dorin Chirtoacă: Blocul ACUM se va transforma într-un staf electoral al socialiștilor dacă semnează un nou acord politic cu PSRM

Blocul ACUM se va transforma într-un staf electoral al socialiștilor dacă semnează un nou acord politic cu PSRM. Cel puțin asta susține președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă.

Într-o conferință de presă, liberalul i-a taxat dur pe cei din PAS și PPDA pentru că promovează candidați socialiști în funcții importante în instituțiile statului. 

Dorin Chirtoacă a îndemnat-o pe  Maia Sandu să pună piciorul în prag în luna septembrie, atunci când va merge la Moscova alături de ministrul de Externe, Nicu Popescu, și i-a sugerat să ceară de la Federația Rusă scuze publice pentru consecințele pactului Ribbentrop - Molotov.

Pentru a o convinge, Chirtoacă este gata să-i arate prim-ministrului expoziția deschisă recent la Moscova, unde se regăsește, în original, protocolul secret al pactului. 

Solicitați de postul nostru de televiziune, premierul Maia Sandu și președintele țării, Igor Dodon nu au răspuns la telefon pentru o oferi un comentariu.

Un nou acord politic dintre ACUM și PSRM ar urma să fie semnat în curând. În timp ce socialiștii afirmă că sunt gata să-și pună semnătura pe document, proiectul căruia este deja gata, Maia Sandu condiționează semnarea acestuia. Președintele PAS a dat de înțeles că pentru încheierea unei astfel de înțelegeri este necesară demisia fostului deputat socialist Vladimir Țurcan de la șefia Curții Constituționale.

În același timp, nu toți deputații blocului ACUM susțin semnarea acestui acord. Cel mai determinat pare să fie parlamentarul din fracțiunea PPDA Octavian Țîcu, care a menționat că aprofundarea colaborării cu PSRM va fi nocivă pentru blocul ACUM.

Ulterior, el l-a etichetat pe președintele Igor Dodon drept cadavru politic și a declarat că ar intoxica orice partid cu care ar lucra.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.