Dorin Chirtoacă rămâne sub control judiciar. Magistrații Curții de Apel i-au respins cererea de eliberare
Embed:
Dorin Chirtoacă rămâne sub control judiciar. Magistrații Curții de Apel i-au respins cererea de eliberare

Primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne sub control judiciar. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins, astăzi, cererea edilului care a solicitat să fie eliberat. Decizia l-a nemulțumit pe Chirtoacă.

El spune că este dator să revină la muncă, pentru a-și îndeplini promisiunile față de alegătorii care nu au votat pentru demiterea sa la referendumul organizat de socialiști. 

După plebiscitul eșuat al socialiștilor, Dorin Chirtoacă a declarat că își dorește să revină cât mai curând la șefia Primăriei Chișinău.

"Este obligatoriu să se revină la situația inițială și anume să merg la serviciu, să-mi îndeplinesc atribuțiile, să pot să-mi duc mandatul până la capăt. Iar în paralel poate să meargă și procesul nu am nimic împotrivă . Locuitorii orașului Chișinău și-au spus cuvântul. Nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă: nici cererea socialiștilor și nici dosarele care sunt în instanță. În mod normal trebuie respectată democrația", a menționat primarul suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Edilul suspendat spune că nu se dă bătut și va cere, în continuare, eliberarea sa. De cealaltă parte, procurorul care instrumentează cazul este mulțumit de decizia magistraților.

"Luând în considerație că suntem la stadiul incipient de examinare a cauzei, instanța a aplicat corect măsura preventivă, eliberarea provizorie de a preântâmpina careva influențe asupra martorilor, inclusiv de a împedica inculpatul de a se eschiva de la instanța de judecată", a spus procurorul anticorupție, Dumitru Robu.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție, după ce a fost reținut în dosarul parcărilor cu plată din Capitală. El este învinuit de trafic de influență și luare de mită. De asemenea, el este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu într-un alt dosar penal.

Chirtoacă pledează nevinovat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.