Două fetițe, orfane de ambii părinți după tragicul accident de la Ocnița. Copilele au nevoie de ajutor
Embed:
Două fetițe, orfane de ambii părinți după tragicul accident de la Ocnița. Copilele au nevoie de ajutor

Doliu în satul Clocușna din raionul Ocnița. Întreaga localitate îi deplânge pe cei trei membri ai unei familii, care și-au pierdut ieri viața în urma unui grav accident rutier. Mașina în care se afla soțul, soția și mama femeii s-a izbit violent de un copac, iar din cauza traumatismelor suferite, au decedat toate cele trei persoane. În urma tragediei, două fetițe, de cinci și opt ani, au rămas orfane.

Octavian și Olga Prepelița formau un cuplu model pentru întreaga localitate.
Ea era profesoară de istorie și, împreună cu soțul ei, educa două fetițe. Joi dimineață, cei doi soți, da și mama femeii, s-au pornit la Ocnița pentru a cumpăra materiale de construcție și pentru a perfecta niște acte, însă nu au mai ajuns la destinație. Acum câteva luni, familia a fost marcată de o altă tragedie. Octavian și-a înmormântat tatăl.

"Au vrut să facă baia și s-au gândit că plouă dimineață și se duc o fugă să cumpere materiale de construcție și n-au mai ajuns. Am înțeles că cuscra era în viață când a venit poliția, era conștientă, spunea câți ani are fratele, cumnata, ea."

În urma accidentului, două fetițe au rămas orfane. Acestea beneficiază de consiliere psihologică, dar încă nu au aflat că părinții și bunica lor au murit.

"Mare jale mi-a făcut copilul meu. Mi-au rămas două nepoțele. Fără mamă, fără tată, fără bunică."

"Nu știm ce o să fie mai departe..."

Tragedia a șocat întreaga localitate.

"Toată ziua m-am gândit și îmi era așa jale de acei copii. Cum să-i spui că nu-i mamă, nu-i tată, nu-i bunică. Odată. Așa tragedie, așa nevoie."

"Băiatul acesta care, Dumnezeu să-l ierte, prieten a fost cu băiatul meu, trăiau bine. Cuminte băiat, n-ai ce spune. Dacă a dat Dumnezeu și i-a luat, ce să facem."

"Așa tragedie în sat la noi chiar n-a fost. A fost cândva doi din familie, dar acum e jale. Ce să-i facem, așa este viața."

"A fost un băiat exemplar, pe care l-a stimat tot satul. O familie foarte exemplară. Suntem în doliu și ne pare rău că s-a întâmplat așa ceva."

Autoritățile locale spun că le vor ajuta pe cele două fete. Cel mai probabil, acestea vor fi crescute de rudele apropiate.

"O să facem tot posibilul să-i ajutăm pe copiii care au rămas. O să fie alocate indemnizații pentru îngrijirea cu pierderea întreținătorului. Noi o să optăm pentru rămânerea copiilor în familia extinsă, pentru că sunt rude și de gradul întâi, și de gradul doi."

"Vrem să discutăm cu toți consilierii, să facem un ajutor financiar pentru familia dată. Este un caz fără precedent, așa ceva noi nu am avut. Este foarte tragic pentru satul nostru."

Soțul și soția de 33 și 38 de ani, dar și mama femeii, de 58 de ani, vor fi înmormântați duminică. Cei care vor să ajute familia, pot dona bani pe conturile afișate pe ecran.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.