Două sute de familii au ajuns în culmea disperării după ce au investit zeci de mii de euro într-un bloc de locuințe din Capitală, dar nu pot trăi în apartamente
Embed:
Două sute de familii au ajuns în culmea disperării după ce au investit zeci de mii de euro într-un bloc de locuințe din Capitală, dar nu pot trăi în apartamente

200 de familii din Capitală au ajuns în pragul disperării, după ce acum 15 ani au investit bani în construcția unui bloc de locuințe și nu se pot muta în case nici până în ziua de azi. Se întâmplă din cauză că blocul nu are parcare și nu poate fi dat în exploatare, chiar dacă este aproape finalizat. Problema a fost discutată la ședința Consiliului Municipal al Primăriei, care s-a lăsat cu scandal. Autoritățile locale le-au promis oamenilor că vor găsi o soluție.

Construcția clădirii de pe strada Ginta Latină a început în anul 2005 și chiar dacă este aproape gata, oamenii nu se pot muta în case din cauză că blocul nu dispune de parcare. Pentru a fi dat în exploatare, este necesar ca 70 la sută dintre apartamentele blocului să fie asigurare cu locuri de parcare. Deși există un teren în apropiere unde ar putea fi amenajată o parcare, compania contractată în acest sens încă nu a început lucrările.

"Am investit 48 de mii de euro, bani munciți și de mine, și de soț. Am ales un apartament cu trei odăi, ca să aibă și fetița și băiețelul care trebuia să se nască, camera lor. Iată, fetița mea de zece ani prima dată vine aici, cum trebuie să reacționez când eu în spun că noi trebuia să trăim aici, în casa asta, dar ea prima dată o vede."

"Fiul meu care trebuia să locuiască aici, trăiește acum la gazdă. A intrat deja în programul "Prima Casă", că a fost nevoit. Atunci el abia se căsătorea și eu îi ziceam, acuș, acuș, o să ai cuib. Ca să înțelegeți acum copiii lui sunt deja în clasa a IV-a. "

"El ne-a promis că termină tot o sută de procente, dar ne-a mințit. A luat bani, banii au dispărut, dar oamenii au rămas pe drumuri."

Administratorul blocului susține că a solicitat de mai multe ori ajutorul autorităților municipale, dar fără succes.

"Din 2017 și până în prezent, această parcare nu poate fi finalizată din motiv că administratorul companiei prin diferite scrisori și demersuri care sunt minciuni, îi reușește să scoată de pe rol semnarea acestui contract cu Primăria."

Oamenii care și-au cumpărat apartamente în bloc au organizat un protest în sala de ședințe a Consiliului Municipal Chișinău.

"Să rămână 5-6 persoane de la dumneavoastră, care se vor expune imediat cum începe ședința pe subiectul care îl aveți. Restul așteaptă pe coridor sau afară. "

Abia după amiază problema a fost examinată de către consilieri. Viceprimarul Capitalei Victor Chironda a declarat că la construcția blocului de locuințe s-au comis mai multe ilegalități.

"Mâine vom face o ședință separată la tema dată și să discutăm, având în vedere toate aspectele și pe toți cei implicați. Acești oameni au rămas ostaticii unor scheme și a unor afaceriști care au pornit aceste proiecte. "

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.