Drum fără noroi la Orhei. Străzile Răzeșilor și Plugușorului, asfaltate după mai bine de jumătate de secol
Embed:
Drum fără noroi la Orhei. Străzile Răzeșilor și Plugușorului, asfaltate după mai bine de jumătate de secol

Străzile Răzeșilor și Plugușorului din orașul Orhei au fost în sfârșit asfaltate.
Asta i-a bucurat mult pe localnicii, care nu o singură dată au solicitat ajutorul autorităților pentru că s-au săturat să meargă prin gropi sau noroi atunci când plouă.
Potrivit unui comunicat de presă plasat pe site-ul primăriei, lucrările au fost efectuate, conform tehnologiilor de ultimă generație și au o garanție de peste 25 de ani.

Cele două străzi secundare, Răzeșilor și Plugușorului, se află în apropierea celui mai mare parc de distracții din țară "Orheiland". Acestea nu au mai fost reabilitate capital de mai bine de jumătate de secol.


"Îmi pare foarte bine că s-a făcut drumul nostru. Am mers într-adevăr prin glod și printr-o mizerie extraordinară. Acuma e foarte frumos. N-a fost niciodată așa. De câți ani locuiesc aici, niciodată n-am avut așa străzi. Frumos și minunat la noi."

"Am 60 de ani de când trăiesc aici și era glodul era până la genunchi. În ciubote umblam și nu puteai să treci. Și tocmai în acest an l-au făcut. E bine, îmi place."

"O viață întreagă cât am trăit noi aici, n-a mai făcut nimeni nimic. Mergeam pe glod, apa se ducea la valeee."


Potrivit autorităților locale, până în prezent au fost betonate peste 4500 de metri pătrați de drumuri pe teritoriul municipiului Orhei.


"Vom continua investițiile noastre în municipiul Orhei, acest fiind un model de dezvoltare al tuturor orașelor din Republica Moldova. "


Potrivit autorităților raionale, modernizarea infrastructurii din municipiul Orhei au început în 2015, atunci când la cârma urmei se afla președintele Partidului "ȘOR", Ilan Șor.


"La reparația acestui drum s-a apelat la tehnologii moderne, care oferă durabilitate maximă. Municipiul Orhei, dar și celelalte localități vor fi modernizate, iluminate și le vom oferi perspectivă de viitor. Împreună putem face lucruri mărețe."


În ultimii șase ani, au fost reparate 80 la sută din drumurile din municipiul Orhei, iar anul trecut, autoritățile din Orhei au renovat capital toate arterele principale din oraș. Până la sfârșitul anului 2021, autoritățile locale promit să continue reparația străzilor secundare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.