Drumul Hîncești - Lăpușna - Leușeni nu va fi gata nici în acest an. Autoritățile au reziliat contractul încheiat cu firma azeră
Embed:
Drumul Hîncești - Lăpușna - Leușeni nu va fi gata nici în acest an. Autoritățile au reziliat contractul încheiat cu firma azeră

Șoseaua Hîncești - Lăpușna - Leușeni nu va fi gata nici în acest an. Administrația de Stat a Drumurilor a reziliat contractul încheiat cu o companie din Azerbaidjan încă în 2014. Firma nu a reabilitat până acum nici jumătate din traseu, așa că va achita Moldovei despăgubiri de milioane euro. Responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor spun că vor organiza o nouă licitație pentru a selecta un alt antreprenor care să continue lucrările.

Drumul Hîncești - Lăpușna - Leușeni face legătura dintre centrul țării și punctul de trecere a frontierei cu România. În 2014, autoritățile au anunțat că tronsonul de 37 de kilometri va fi reabilitat, iar lucrări s-a apucat o companie din Azerbaidjan care s-a angajat să le finalizeze până în 2016. În 2021, nici jumătate din drum nu este reabilitat. Compania azeră nu s-a încadrat în termeni in cauza unor probleme financiare, așa că statul va cere despăgubiri în valoare de 3,6 milioane de euro.

"Compania a achitat penalități de întârziere și totodată, compania urmează să achite 10 procente din suma totală a contractului pentru penalitățile de întârziere. Firma urmează să recupereze avansul și să fie retrasă garanția de bună execuție în valoare de 10 procente din suma contractului."

Șoferii așteaptă cu nerăbdare încheierea lucrărilor de reabilitare.

"Ar trebui să-l facă, să se apuce de lucru, pentru că știți care e situația cu toate drumurile și cum achităm toate impozitele. "

"E greu de circulat, trebuie de reparat mereu mașina. "

"Foarte rău lucrează. Ne distrugem mașinile strașnic."

Pentru a repara acest tronson de drum, Moldova a împrumutat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 18 milioane de euro.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.