Drumul spre Mănăstirea Chistoleni, reabilitat aproape în întregime
Embed:
Drumul spre Mănăstirea Chistoleni, reabilitat aproape în întregime

Lucrările de renovare a drumului spre Mănăstirea Chistoleni din raionul Basarabeasca sunt pe ultima sută de metri. Tronsonul este reabilitat aproape în întregime. Ieri, în ziua în care lăcașul de cult și-a sărbătorit hramul, acesta a fost sfințit. Oamenii sunt bucuroși că nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze prin gropi și noroi.

Acum patru luni, când au început lucrările de reparație, drumul spre Mănăstirea Chistoleni era impracticabil. În schimb astăzi tronsonul cu o lungime de 6 kilometri este aproape gata și va fi dat în exploatare peste o lună.

Enoriașii au rămas mulțumiți de calitatea lucrărilor.

La eveniment a fost prezent și deputatul ales pe circumscripția nr. 40, care a inclus orașul Cimișlia și Basarabeasca.

"Mă bucur că sunt unul dintre participanții la discutarea acestui proiect, la realizarea. Iată că lumea și pe timp de iarnă și ploaie, vijelie pot să vină liniștit la această Mănăstire, să se bucure împreună toată lumea", a afirmat deputatul PDM, Dumitru Diacov.

Pentru reparația drumului au fost alocate aproape nouă milioane de lei. Banii au fost oferiți de Guvern din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

"Ce a fost planificat am realizat. Urmează să fie recepția finală a lucrărilor, evaluarea lucrărilor, ca apoi să-l dăm în exploatare, dar priactic el este finalizat,ați văzut și singuri. O să fie în varianta albă, așa s-a decis", a precizat directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud, Maria Culeșov.

"Suntem bucurosi că într-adevăr ceea ce am dori s-a înfăptuit. Pe orice timp au posibilitate enoriașii să vină la slujbele respective și turiștii care ne vizitează părțile noastre, să vină să vadă acest loc pitoresc, acest lăcaș sfânt", a declarat primarul satului Sadaclia, Vasile Baciu.

Mănăstirea Chistoleni a fost înființată în anul 1932 și este una dintre cele mai vechi din sudul țării.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.