Dublu omor la Fălești! Cadavrele a doi tineri, cu semne de moarte violentă, găsite într-o fâșie forestieră. Patru suspecți, reținuți
Embed:
Dublu omor la Fălești! Cadavrele a doi tineri, cu semne de moarte violentă, găsite într-o fâșie forestieră. Patru suspecți, reținuți

Reglare de conturi ca în Vestul sălbatic în Nordul țării.
Doi tineri din Bălți au fost bătuți până la moarte pentru că ar fi trișat la jocul de cărți.
Victimele, de 25 și 26 de ani, au fost ucise cu deosebită cruzime, iar cadavrele au fost aruncate într-o fâșie forestieră din satul Hiliuți, raionul Fălești.
Corpurile neînsuflețite au fost descoperite ieri de către un trecător, care a anunțat imediat poliția.
În scurt timp, oamenii legii au reținut patru suspecți.


'' Corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri au fost depistate ieri, în această fâșie forestieră din preajma satului Hiliuți. Chiar să fi strigat după ajutor, aceștia nu puteau fi auziți, întrucât pe de-o parte se întinde fâșia, iar pe altă parte sunt câmpuri. Potrivit oamenilor legii, dar și medicilor legiști, pe corpurile acestora au fost depistate semne de moarte violentă. ''

Victimele aveau antecedente penale. Unul dintre tineri era suspectat de omor și tâlhărie, dar se afla în libertate după ce a stat un an în arest preventiv. Potrivit poliției, tinerii câștigau bani din jocuri de cărți. Săptămâna trecută, aceștia ar fi câștigat trei mii de euro trișând la jocul de cărți, iar asta i-a costat viața.

"Ei au fost ademeniți cu pretextul ca să joace cărți. Victimele au câștigat anterior o sumă impunătoare de bani de la criminali. Criminalii, i-au ademenit, le-au spus că vor să mai joace, să-și ia revanșa. Jocul de cărți nu a mai avut loc. Ei au fixat o întâlnire în adiacentul satului, unde au imobilizat victimele, apoi le-au dus în fâșia forestieră unde au fost omorâte. "

Oamenii legii spun că tinerii au fost bătuți cu o rangă de metal până la moarte, apoi au fost încărcați în portbagajul mașinii unuia dintre ei și duși în pădure. Automobilul a fost găsit incendiat la Telenești. Cadavrele au fost descoperite de un trecător, care a anunțat poliția, iar timp de opt ore oamenii legii au reușit să rețină patru suspecți, doi din Sângerei și doi din Bălți. La rețineri au participat și mascații de la "Fulger".

"Am solicitat intervenția colegilor noștri de la Brigada de Poliție cu Destinație Specială "Fulger", deoarece suspecții au o pregătire fizică bună și era informația operativă că doi dintre ei sunt înarmați."

Oamenii din Hiliuți spun că zona în care au fost găsite cadavrele nu este populată, așa că făptașilor le-a fost ușor să se facă nevăzuți.

'' - Au rămas patru cinci familii, dintre care bătrâni. Vilele celea nu sunt populate de oameni. Acolo e liber, în câmp, departe de sat.
- N-ai cum să auzi ceva?
- Nu, în niciun caz. ''

'' Acum ziua mare te temi, nu doar noaptea. La noi nu-s legi. Nu avem nicio apărare. Pentru părinții lor e o tragedie mare. Băieții în vârstă de 25 de ani. Asta-i durere tare mare. ''

'' M-a șocat, absolut! Probabil, acești tineri au fost implicați în ceva neplăcut. De-atâta s-au întâmplat asemenea chestii. Că nu se așa chestii pe teritoriu, acesta e primul omor. ''

'' Te pune pe gânduri. Dormi, acolo nu-i nimeni, poate să vină să te ucidă noaptea. ''

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru omor în circumstanțe agravante.

”Este o infracțiune excepțional de gravă. După Codul Penal, reieșind că toate sunt majore, riscă o pedeapsă de până la 20 de închisoare sau detenție pe viață.”

Suspecții au între 20 și 25 de ani și au fost judecați anterior pentru trafic de droguri, huliganism și alte fapte grave. Doi dintre bănuiți sunt sportivi de performanță.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.