După 10 ani de tergiversări, dreptatea a triumfat. Instanța de judecată a dictat între 15 și 17 ani de pușcărie pentru 2 traficanți de copii
Embed:
După 10 ani de tergiversări, dreptatea a triumfat. Instanța de judecată a dictat între 15 și 17 ani de pușcărie pentru 2 traficanți de copii

A fost nevoie de zece ani ca instanța să facă lumină într-un dosar de traficare a trei minore. În 2010, trei copile au fost aduse de la Bender la Anenii Noi, unde timp de două săptămâni au fost agresate fizic și impuse să muncească din greu.Instanța a dictat de la 15 până la 17 ani de închisoare pentru agresori.

Minorele au fost aduse la Anenii Noi, unde au fost impuse să culeagă fructe și legume sub supravegherea câtorva persoane, în condiții insuportabile.

Copilele au încercat să fugă, dar au fost prinse imediat, bătute crunt și impuse din nou să muncească. După două săptămâni de încercări de a lua legătura cu rudele, una dintre fete a reușit să le telefoneze părinților.


Timp de trei ani poliția a cercetat cazul, iar în 2013 judecătoria raionului Anenii Noi i-a achitat pe suspecți. În anul 2018 dosarul a fost întors pentru investigare repetată și abia în 2020 Curtea de Apel a anunțat sentința. Învinuiri au fost înaintate pentru patru suspecți din dosar. Doi dintre aceștia se află în urmărire generală și riscă câte 15 și 16 ani de pușcărie. Alți doi au fost condamnați la câte 17 și 15 ani de închisoare. În tot acest timp victimele s-au aflat sub supravegherea specialiștilor de la Centrul internațional "La strada".


Potrivit Anei Revenco eradicarea acestor cazuri este destul de complicată.


Specialiștii îndeamnă cetățenii să raporteze cazurile de abuz asupra copiilor la 112.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.