Expoziție de roboți la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Aceștia pot să cânte, să danseze și să vorbească
Embed:
Expoziție de roboți la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Aceștia pot să cânte, să danseze și să vorbească

O expoziție neobișnuită și-a deschis astăzi larg ușile pentru vizitatori. Zeci de roboți care știu să danseze, să vorbească și chiar să picteze pot fi admirați la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. 

La intrare, vizitatorii sunt întâmpinați de robotul Ion, care cânta, dansează și poate răspunde la orice întrebare. Mergem mai departe și facem cunoștința cu robotul Michelangelo. Acesta este capabil sa reproducă orice pictură. De asemenea, aici puteți întâlni o trupă de roboți dansatori. 

În cadrul Expoziției, cei mai mici vizitatori vor avea parte de surprize. Aceștia pot face cunoștință cu animale de companie deosebite.

"Se numește cățelușul Albo. Este un robot alcătuit cu scopul de distracție pentru copii, pentru o familie. Se comportă ca un câine obișnuit. Este dotat cu intelect artificial, el singur dirijează cu acțiunile sale, latră după cum puteți observa, se mișcă, aleargă", a spus participantul Ion Druguș.

"Acest robot este un prototip la un paianjen, adică este dotat cu șase membre, poate să urce sau să coboare scările. Este posibil de utilizat în chestii militare, pe o zonă minată, de exemplu. El poate în locuri destul de înguste în care omul nu ar putea să pătrundă îl putem pune pe el", a afirmat participantul Gheorghe Țuțuianu.

Primii vizitatori ai expoziției au rămas fascinați de roboți.

"Dintre toți roboții pe care i-am văzut aici, mi-a plăcut Promobot. El înțelege despre ce vorbesc și răspunde destul de adecvat. El deja poate să spună glume, poate spune ceva, pe lângă faptul că poate spune careva informații din internet. Este foarte bravo".

În total, la Innovatic Fest Roboshow sunt expuși peste 30 de roboti, care vor putea fi admirati timp de două luni, în incinta Muzeului Național de Istorie.

Prime TV este partenerul media al acestui eveniment. Intrarea pentru elevi și studenți este de 100 de lei, iar pentru adulți - 120 de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.