Expoziție în memoria lui Vasile Vasilache
Embed:
Expoziție în memoria lui Vasile Vasilache

Scriitorul și scenaristul Vasile Vasilache ar fi împlinit astăzi 90 de ani. Cu această ocazie, la Biblioteca Națională a fost inaugurată o expoziție cu cele mai renumite romane și nuvele ale autorului, printre care „Povestea cu cucoșul roșu” și „Surâsul lui Vishnu”. La eveniment au participat mai mulți colegi de breaslă, dar și rudele regretatului scriitor.

Colegii de breaslă spun că au petrecut momente frumoase alături de Vasile Vasilache.

"Profund cunoscător al sufletului omului, de om atent al cuvântului. Este scriitorul inconfundabil pe care încă trebuie să-l citim", a spus scriitorul Ion Ciocanu.

"Viziunile ironice, satirice, fantastice, jocul de limbaj, măștile autorului care fac tot deliciul prozei. Povestea cu cocoșul roșu este poate cel mai interesant roman din tot ce a dat literatura din Basarabia", a zis criticul literar Alexandru Burlacu.

Printre cei prezenți la eveniment a fost și strănepoata lui Vasile Vasilache.

"Țin minte până acum cum ne adunam cu toți verișorii în curtea casei lui și ne jucam. El era foarte bun la suflet, ne dădea bomboane la toți. Mi-i dor de el", a povestit strănepoata scriitorului, Bianca Puică.

"Dragostea de muncă, respectul pentru om și mai ales simțul demnității, acestea sunt niște lucruri care vin și de la tata și de la mama", a spus fiul scriitorului, Victor Vasilache.

"Cartea mea preferată este "Mama-mare, profesoară de istorie". Noi ne gândim că ar fi bine să o reedităm pentru copii, pentru actuala generație", a zis fiica lui Vasile Vasilache, Eliza Puică-Vasilache.

Scriitorul Vasile Vasilache s-a născut și a copilărit în raionul Ungheni. Expoziția cu lucrările sale va fi deschisă la Biblioteca Națională până în data de patru august.

Sursa Foto: hyperliteratura.ro

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.