Expoziție inedită. Sute de cărți în limba turcă, expuse la Biblioteca Națională
Embed:
Expoziție inedită. Sute de cărți în limba turcă, expuse la Biblioteca Națională

Operele lui Mihai Eminescu, ale poetului Grigore Vieru sau ale scriitorului rus Alexandr Pușkin pot fi citite, acum, și în limba turcă. Acestea au fost prezentate în cadrul unei expoziții, care se desfășoară la Biblioteca Națională din Capitală.

Evenimentul a fost organizat în cadrul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țara noastră și Turcia. În cadrul expoziției au fost prezentate și opere despre istoria statului turc. 

La Biblioteca Națională au fost expuse peste 200 de cărți despre istoria și cultura turcească. Evenimentul a adunat mai mulți oficiali din țară, dar și din Turcia.

"În acești 25 de ani, relațiile Turciei cu Republica Moldova s-au dezvoltat foarte mult. Sper că anul 2017 va pune fundamentul pentru următorii 25 de ani. Va fi un an important cu întâlniri între președinții și prim-miniștrii acestor două state", a spus viceministrul de Externe al Turciei, Ahmet Yildiz.

"Acest eveniment continuă șirul evenimentelor culturale care unesc cele două popoare și cele două state. Relațiile noastre au cunoscut perioade diferite. Ele sunt atât de vechi și au reușit să lase atâtea învățăminte încât la etapa de astăzi, în perioada contemporană putem fi mândri de o relație de prietenie, de ajutor reciproc", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Directorul Bibliotecii speră că această colecție de cărți va atrage noi cititori. 

"Majoritatea cărților sunt într-un singur exemplar ea va fi consultată aici în incinta Bibliotecii Naționale cu unele excepții vor putea fi luate acasă", a menționat directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilie.

Vizitatorii au rămas impresionați de colecția prezentată. 

Evenimentele dedicate celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țara noastră și Turcia nu se opresc aici. În cadrul Festivalului "Mărțișor" din data de 9 martie, la Palatul Național va avea loc un concert la care vor participa mai multe formații găgăuze.  

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.