ȘOC ÎN SATUL FETEI ÎNJUNGHIATE: Tatăl minorei omorâte nu și-a recunoscut fiica la morgă
Embed:
ȘOC ÎN SATUL FETEI ÎNJUNGHIATE: Tatăl minorei omorâte nu și-a recunoscut fiica la morgă

Omorul minorei de 16 ani din satul Codreanca, Strășeni a șocat localnicii. Familia copilei nu-și explică gestul iubitului fetei care a înjunghiat-o cu un cuțit și a lăsat-o câteva zile într-o baltă de sânge într-un apartament din Chișinău. Tatăl tinerei abia de a recunoscut-o. Bărbatul nu-și dorește nimic altceva decât ca ucigașul să plătească pentru fapta sa conform legii.


Tatăl tinerei ucise de către iubitul ei a fost anunțat de poliție despre tragedie a doua zi după ce fiica mai mare i-a spus că fata dispăruse. A recunoscut-o doar după un semn de pe corp, pe care îl avea din copilărie.


"Și am fost la morgă. Și am văzut-o. Dar n-am cunoscut-o. Ea la piciorul stâng a fost de micuță opărită și avea o pată după arsura ceea."


Ion Budici a divorțat de mama copilei ucise. Femeia este plecată la muncă în Italia. Cuplul are împreună trei copii. Fiica ucisă învăța la un colegiu din Capitală.Recent, ea fusese cu iubitul în ospeție la tatăl ei.


" Băiat normal. Ei de un an de zile prieteneau. Eu nu m-am gândit așa... O iubea tare. Tare o iubea. Numai după dânsa umbla, cu flori și cu cadouri, și cu toate celea. Trebuie judecat în numele legii. Legea socoate... Cum și-a bătut el joc. Cine știe câte ceasuri s-a chinuit fata, până și-a dat sufletul dintr-însa. S-o lași tăiată, s-o încui și să fugi."


Mătușa minorei afirmă că neînțelegerile între cei doi s-ar fi iscat din cauză că tânăra ar fi avut o criză de gelozie.


"Nu mi-a părut așa un băiat rău, să facă lucrul ăsta. Dar am înțeles cum a fost asta: ea a văzut o scrisoare în telefon de la altă prietenă la dânsul."


"Nu ne-am așteptat la așa ceva. Doamne ferește. Nu pot să-mi vin în fire."


"Ieri când a auzit școala de cazul acesta, plângeau toți în toate părțile. Și învățătorii, și elevii, toți."


"Nici nu am cuvinte să spun. Iată mama lor s-a pornit ieri din Italia."


Tânărul care și-a ucis iubita este din Șerpeni, Anenii Noi. Mama sa știa despre relația celor doi, însă pe tânără o cunoștea doar din fotografii. Femeia regretă cele întâmplate.


"Îmi pare rău de ce a făcut, dar nu pot întoarce nimic. Nici de fată nu-mi închipui că-i moartă. Eu totdeauna o văd în fotografii."


Localnicii din Șerpeni au doar cuvinte de laudă pentru tânăr și familia acestuia.


"Dintr-o familie extraordinară, v-aș spune. O mamă super de muncitoare. Tata a fost peste hotare, a venit în sat îndată, nu s-a mai odihnit, s-a aranjat la carieră, lucrează. Și nu, e dintr-o familie, că am rămas șocată."


"Și tăticu e bravo, și mămica e bravo. Sunt disciplinați, vorbesc ce trebuie, totu-i la locul lor, dar dă, mă rog, dacă copiii în ziua de azi așa fac șotii multe."


"Aceștia trebuie pedepsiți. Nu ai putut, leapădă, du-te, desparte-te. Nu poți să faci așa."

Procurorii i-au înaintat tânărului învinuirea și au depus demersul la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana. Aceștia cer 30 de zile de arest. La audieri, iubitul fetei, în vârstă de 18 ani, a recunoscut că a înjunghiat-o, după ce s-au certat.

”Dumnealui își recunoaște vina în totalitate și se căiește sincer de cele comise. Este predispus să meargă la reconstituirea faptei la fața locului. La moment este analizată doar o singură versiune, că fetița a murit în urma aplicării loviturii de cuțit. Totodată, cercetăm suplimentar dacă asupra acesteea au fost aplicate careva lovituri, fie a fost poate afixiată de către făptaș”.


Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.