Fără a respecta distanța socială și fără măști de protecție. Astfel s-a desfășurat liturghia la Catedrala Metropolitană cu ocazia Zilei Orașului
Embed:
Fără a respecta distanța socială și fără măști de protecție. Astfel s-a desfășurat liturghia la Catedrala Metropolitană cu ocazia Zilei Orașului

Capitala își sărbătorește astăzi Hramul. Cu această ocazia la Catedrală Metropolitană a fost oficiată o liturghie. Zeci de oameni au participat la eveniment. Mulți dintre ei, însă, nu au respectat distanța socială și nu aveau măști sau le purtau necorespunzător. Nici slujitorii bisericii în frunte cu Mitropolitul nu au fost o excepție. Oamenii au neglijat marcajele și au refuzat dezinfectanții și măștile oferite de personalul de serviciu din scuarul Catedralei.

Majoritatea enoriașilor nu au purtat măști la liturghia oficiată cu ocazia hramului Capitalei.

“Suntem în fața Catedralei. Dzeu cumvă o să ne păzească și o să ne protejeze. De asta și am venit aici la această sărbătoare. (Reporter:) Nici masca nu ați pus-o! –Este masca. Am scos-o puțin să respir. Dar este masca, în mână.”

„Dacă ai să stai numai cu frică, nu poți să trăiești. Trebuie să și trăim, nu numai să stăm cu frica în sân.


Deși oameni de serviciu împărțeau gratuit măști și dezinfectant în scuarul Catedralii, majoritatea enoriașilor i-au evitat.


"Măștile în primul rând, mâinele dezinfectate, avem soluție, fiecare care se apropie se dizinfectează mâinele și distanța socială."


Alături de președintele țării și primarul Capitalei, ambii cu măști, Mitropolitul Moldovei nu a purtat mască pe tot parcursul evenimentului dedicat Hramului Chișinăului.


"Pentru toți medicii din R.Moldova, un dangăt de clopot!"


În alte sectoare ale Chișinăului, iarmaroacele deschise cu ocazia Hramului, s-au desfășurat și ele în mare parte cu încălcarea normelor anti-covid. Cumpărătorii nu au ezitat să se înghesuie la tarabe și să guste produsele expuse.


"Probabil că o să renunțăm fiindcă e periculos, dar lumea dorește ca să guste."


"Nu le fac observații mai ales că mulți se supără și din cauza asta până la urmă asta este responsabilitatea fiecăruia. Eu mă stărui ca noi cei care suntem la masa noastră să respectăm, să avem dezinfectant, să avem măștile pe față."


Municipiul Chișinău este cel mai afectat de pandemie. Incidența infectărilor cu noul coronavirus la 100 de mii de locuitori a crescut de la 584 la 798 de cazuri în ultimele două săptămâni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.