Festivalul de muzică clasică DescOPERĂ va avea loc între 14 și 16 iunie la Butuceni. Cine este invitatul special din acest an
Embed:
Festivalul de muzică clasică DescOPERĂ va avea loc între 14 și 16 iunie la Butuceni. Cine este invitatul special din acest an

Surprize și premiere la cel mai mare Festival de muzică clasică organizat în aer liber DescOPERĂ, eveniment care se va desfășura, în weekend, la Orheiul Vechi. Invitatul special al ediției din acest an este soprana Valentina Naforniță. Artista, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere, a fost în studioul matinaluliu de la PRIME și a povestit mai multe detalii despre festival, dar și despre viața sa.

Colegii de la Prima Oră i-au organizat chiar și o surpriză, ceea ce a emoționat-o pe vedetă.

Și asta n-a fost tot. Echipa emisiunii Prima Oră, împreună cu istoricul Veaceslav Stăvilă, i-a pregătit sărbătoritei un cadou emoțional - arborele genealogic, care, apropo, a arătat că printre strămoșii Valentinei Nafornițe se numără și boieri.

"Iată în cazul strămoșilor Valentinei Naforniță, am descoperit că acum șapte generații, a avut în familie un boiernaș, care avea documente de la domnitorii Moldovei", a spus doctorul în istorie Veaceslav Stăvilă.

Moldoveanca de la Opera din Viena a mărturisit că este fericită să-și sărbătoarească ziua de naștere acasă, în Moldova.

"M-am trezit dimineata si am constatat ca de la 30 de ani, pe care i-am implinit acum doi ani, a trecut mult timp. Și mi-am dat seama că s-au petrecut foarte multe lucruri importante în viața mea. Și sunt plină de viață. Eu îmi doresc sănătate și chiar îmi doresc, în această zi de ziua mea, îmi doresc în țara mea  să fie pace și între oameni - înțelegere", a zis soprana Valentina Naforniță.

Soprana a recunoscut că are emoții înainte de debutul său pe scena Festivalului DESCOPERĂ, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni în amfiteatrul natural de la Orheiul Vechi. Valentina Naforniță va interpreta rolul din celebra operă Elixirul Dragostei de Gaetano Donizetti.

"Și este un cadru atât de perfect pentru acest spectacol, pentru că toată acțiunea din acest spectacol este la țară, la țară în Italia, dar noi ne adaptăm", a zis soprana Valentina Naforniță.

Deschiderea Festivalului Descoperă va avea loc în seara de 14 iunie, când răsuna rapsodii, sub bagheta dirijorului austriac, Friedrich Pfeiffer.

"Piesa centrala a acestui eveniment este opera, nu întâmplător este DescOPERĂ. A venit ideia în discuție cu domnul Pfeiffer, dânsul nu s-a gândit la rapsodii, dar a zis că vrea neapărat să interpreteze bolero, această piesă de forță, de rezistență, acest poem simfonic de foarte mare popularitate", a spus directoarea Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici, Svetlana Bivol. 

"Aceasta este o operă fantastică. Orchestra Filarmonicii va deschide acest concert în toate cele două zile și ea îl va închide. Vă doresc un weekend prezent la Butuceni", a afirmat dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer.

Organizatorii sunt în așteptarea a peste șase mii de vizitatori, printre care și mulți turiști străini.

Administratorii pensiunilor de la Orheiul Vechi spun că locurile de cazare sunt deja rezervate în proporție de 80 la sută.

Festivalul de muzică clasică DescOPERĂ se va desfășura în perioada 14-16 iunie, seară de seară, spectacolele vor începe la ora 19:00.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.