Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor" se desfășoară în premieră în acest an online. Cum puteți urmări spectacolele
Embed:
Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor" se desfășoară în premieră în acest an online. Cum puteți urmări spectacolele

Festivalul "Mărțișor" se desfășoară în premieră în acest an  online. Artiștii cântă pe scena Palatalui Național "Nicolae Sulac" fără telespectatori, în față având doar cameramanii care transmit concertele  online și la televiziunea publică. Interpreții  susțin că așteaptă cu nerăbdare zilele în care își vor putea da întâlnire cu publicul.

Startul Festivalului s-a dat tradițional în data de întâi martie. Artiștii care au participat la concertele difuzate online spun că nu au primit nicio satisfacție artistică fără prezența publicului.

"Desigur că anul ăsta a fost foarte foarte trist. Poate mai trist decât anul trecut. Nu am avut niciun spectator pentru că nu s-a permis, nu s-a dat voie. Este foarte trist să cânți la pereți la scaune goale."


Pentru că aplauzele au lipsit, concertele au fost mai scurte în acest an.

"La un moment dat am fost telefonată să vin mai repede pentru că nu există pauze de aplauze și concertul merge mult mai repede."

Artiștii mai spun că inițial s-au bucurat când au aflat că vor putea cânta pe scenă cu un public de 250 de persoane cu respectarea distanței și purtarea măștilor.

"Să putem transmite dincolo de sticlă ceea ce simt artiștii și am încercat să ne imaginăm că publicul este cu noi în sală."


La deschiderea festivalului a participat și maestrul Eugen Doga. Chiar de ziua sa de naștere marele compozitor a bucurat publicul cu mai multe piese.

"Venind de la Kiev, care am petrecut opt ore prin concerte, venind acasă m-am pomenit în lumea mea, lumea mărțișorului nostru scump și foarte aproape sufletului nostru. A fost foarte frumos că nu au cedat în fața situației periculoase și s-a petrecut totuși mi s-a părut că este foarte frumos."


Potrivit organizatorilor, unul dintre cele 16 spectacole ale Festivalului Internațional de Muzică "Mărțișor–2021" va fi dedicat medicilor din Republica Moldova, care din martie anul trecut sunt în prima linie de luptă cu noul coronavirus. Festivalul Internațional de Muzică "Mărțișor" – 2021 se va încheia în 10 martie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.