Fier vechi, nu transport public! Oamenii din Ghidighici, nevoiți să circule în autobuze ruginite, care mai și circulă fără un grafic stabil
Embed:
Fier vechi, nu transport public! Oamenii din Ghidighici, nevoiți să circule în autobuze ruginite, care mai și circulă fără un grafic stabil

În autobuze vechi, ruginite și murdare. Așa circulă, zilnic, oamenii care fac naveta Ghidighici-Chișinău. Aceștia sunt nemulțumiți și de faptul că transportul în comun nu are un grafic stabil, iar din această cauză, ajung la muncă cu întârziere. Autoritățile locale promit să remedieze problema.

Locuitorii din Ghidighici spun că sunt nevoiți să iasă din case cu aproape o oră mai devreme pentru a ajunge la timp la muncă.

"Și dimineață, am venit odată la 5:25 și a venit cu 20 de minute mai târziu. Care se duceau la fabrica de covoare au avut probleme la muncă din cauza autobuzului, primul care vine."

"Eu mă duc mai devreme. Noi la 8 începem, eu lucrez la Pruncul și sunt aproape, dar pentru cei care se duc în centru e o problemă."

"- Foarte greu.
- Sunteți nevoită să așteptați mult?
- Da, chiar și de multe ori se strică pe drum și rămânem pe drum. Ne ducem cu ce nimerește.
Autobuzele sunt foarte vechi și nu suntem deloc mulțumiți. Mereu avem probleme la lucru din motiv că întârziem."

Oamenii se arată nemulțumiți și de faptul că unitățile de transport sunt vechi și murdare.

"- Întârzie și sunt foarte vechi pline de praf și noi ne prăfuim.
- Se strică câteodată.
- Chiar nu câteodată, des chiar.
- Este o problemă veche?
- Da, de demult tare. De zeci de ani așteptăm, dar văd că nu se ia decizia să primim transport nou."

" Întârzie de multe ori și transportul e vechi. Șoferii nu au nicio vină, ei se străduie, muncesc, dar se strică în drum, lumea se duce pe jos, copiii de la carieră până în oraș se duc pe jos. E greu, sunt probleme."

Autoritățile locale dau asigurări că problema va fi rezolvată.

"Deja noi am început de a duce tratative cu Direcția Transport a Primăriei Chișinău, am făcut mai multe interpelări, am avut mai multe ședințe comune. Din luna martie erau toate 5 autobuze vechi și timp de trei luni de zile au fost schimbate deja trei autobuze noi. Sperăm că în această lună va mai fi schimbat un autobuz și deja luna viitoare să avem toate 5 autobuze."

" - Vom ajunge și în Ghidighici, peste tot vom ajunge.
- Când vor fi schimbări?
- Până la sfârșitul lunii cum am mai menționat, când o să avem schema de încadrare, inclusiv și rutele noi care vizează suburbiile. Vom ajunge neapărat, este problema numărul unu fixată de locuitorii din suburbii."

Satul Ghidighici se află la o distanță de șapte kilometri de Chișinău. În localitate trăiesc peste cinci mii de oameni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.